06.03.2015 22:53

FOTO: Slēpotāji atklāj ziemas Olimpiādi Siguldā; Carnikavai pirmā medaļa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laima Klauža - pirmā no labās Laima Klauža - pirmā no labās Einārs Binders

Ar distanču slēpotāju sacensībām sprintā piektdien Siguldā sākās Latvijas ziemas Olimpiāde. Jau pirmajā apbalvošanas ceremonijā tika sveikta Pierīgas novadu pārstāve – carnikaviete Laima Klauža izcīnīja bronzas medaļu.

Dāmu sacensību kvalifikācijā 1,2 kilometru brīvā stila sprintā uz starta stājās 38 slēpotājas, no kurām 30 labākās izcīnīja tiesības sacensības turpināt ceturtdaļfinālā. Šāgada pasaules slēpošanas čempionāta dalībniece Laima Klauža kvalifikācijā uzrādīja ceturto labāko rezultātu, ceturtdaļfinālā finišēja pirmā, pusfināla slēpojumā ieņēma otro vietu, bet finālā, kurā startēja sešas labākās, izcīnīja trešo vietu aiz Andas Muižnieces no Aizkraukles novada un cēsnieces Vinetas Pētersones.

Izslēgšanas sacensībās iekļuva arī četras mājinieces siguldietes. Ceturtdaļfināla robežu gan izdevās pārvarēt vienīgi Laurai Lapiņai, kura pusfinālā palika sestajā vietā un kopvērtējumā ierindojās 12. vietā. Lindai Katlapai 25.vieta, Kristīnei Veitai 26. vieta un Annai Konovālovai 29. vieta.

Vīru sacensībās 1,4 km distancē startēja 65 slēpotāji. No Pierīgas novadu pārstāvjiem augstāko astoto vietu izcīnīja Raivis Zīmelis no Siguldas. Kvalifikācijā viņš uzrādīja piekto rezultātu, tad uzvarēja vienā no pieciem ceturtdaļfināla slēpojumiem, taču pusfinālā ieņēma ceturto vietu un fināla sešniekā neiekļuva.

Par ziemas Olimpiādes čempionu kļuva Oskars Muižnieks no Alūksnes, kurš finālā apsteidza madonieti Arvi Liepiņu un Jāni Paipalu no Gulbenes. Kvalifikācijā sestais ātrākais bija carnikavietis Juris Ģērmanis, taču ceturtdaļfinālā viņš palika pēdējā sestajā vietā un summā ieņēma 26. vietu. Viesturs Eglītis no Siguldas ierindojās 15. vietā.

Piektdien vakarā Siguldā notika Latvijas ziemas Olimpiādes oficiālā atklāšana, bet sestdien un svētdien turpināsies sacensības slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā un snovbordā. 7. martā plkst. 17 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks apbalvoti pirmās un otrās dienas sacensību laureāti. Bet 8. martā plkst. 14 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā paredzēta trešās dienas laureātu apbalvošana un Olimpiādes noslēguma ceremonija.

Vienlaikus šorttreka sacensības risinās Ventspilī, biatlons – Priekuļos, hokejs – Valmierā un kērlings – Tukumā. Kopumā ziemas Latvijas ziemas Olimpiādei pieteikušies 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām.