03.12.2014 07:36

Ādažu puiši atkārto meiteņu panākumu un uzvar Pierīgas Tautas bumbas turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu puiši atkārto meiteņu panākumu un uzvar Pierīgas Tautas bumbas turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Otro gadu pēc kārtas Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu Tautas bumbas turnīrā gan meitenēm, gan puišiem uzvarējušas vienas skolas komandas: pērn – Jaunmārupes sākumskolas, šogad – Ādažu vidusskolas audzēkņi.

Pierīgas novadu Tautas bumbas turnīrs D vecuma grupā (2003. g. dz. un jaunāki) otrdien Mārupes vidusskolā bija pulcējis 17 Pierīgas komandas. Līdzīgi kā meiteņu turnīrā pirms nedēļas, pirmajā posmā vienības bija sadalītas trijās grupās, un pa divām labākajām iekļuva finālturnīrā par 1.–6. vietu.

Priekšsacīkšu turnīrus bez zaudējumiem beidza Jaunmārupes pamatskolas, Ādažu vidusskolas un Carnikavas pamatskolas skolnieki, kuriem cīņā par godalgotajām vietām pievienojās otro vietu ieguvēji no Babītes vidusskolas, Mārupes vidusskolas un Ulbrokas vidusskolas.

Finālturnīrā ādažnieki turpināja uzvaru gājienu – 10:4 pret Jaunmārupi, 5:2 pret Babīti, 9:2 pret Carnikavu un 11:7 pret Ulbroku (pirmajā posmā bija 9:4 pret Mārupi) – un turnīru pabeidza ar maksimālo punktu skaitu piecpadsmit.

Otro vietu, vienīgo zaudējumu piedzīvojot spēlē pret čempioniem, izcīnīja Jaunmārupes pamatskolas komanda (13 p.), bet trešo vietu – Babītes vidusskola (11 p.). Labāko sešnieku noslēdza Mārupes vidusskolas, Carnikavas pamatskolas un Ulbrokas vidusskolas puiši.

Turnīrā par 7.–12. vietu, kurā piedalījās apakšgrupu trešo un ceturto vietu ieguvēji, vislabāk veicās vidusskolai "Patnis" un Saulkrastu vidusskolai, taču, tā kā šo komandu savstarpējā spēlē pārāki izrādījās saulkrastieši (10:3), augstāku vietu ieguva viņi. Devītajā vietā finišēja Vangažu vidusskolas Tautas bumbas spēlētāji, apsteidzot Berģu mūzikas un mākslas pamatskolu, Mālpils internātpamatskolu un Krimuldas vidusskolu.

Savukārt vietas no trīspadsmitās līdz septiņpadsmitajai savā turnīrā sadalīja Mālpils novada vidusskolas, Mārupes pamatskolas, Zaķumuižas pamatskolas, Inčukalna pamatskolas un Mālpils novada vidusskolas Sidgundas filiāles komandas.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles atsāksies janvārī volejbola turnīriem vecākajā A grupā jauniešiem un jaunietēm.

Iepriekš:

Ādažu meitenes uzvar Pierīgas skolu Tautas bumbas turnīrā