25.11.2014 18:48

FOTO: Ādažu meitenes uzvar Pierīgas skolu Tautas bumbas turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ādažu meitenes uzvar Pierīgas skolu Tautas bumbas turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ādažnieces un otrās vietas ieguvējas Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas audzēknes pārstāvēs Pierīgas reģionu Latvijas finālsacensībās, kas notiks nākamgad martā Dobelē.

Otrdien Jaunmārupes pamatskolā notikušajā Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu turnīrā Tautas bumbā D vecuma grupā (2003. g.dz. un jaunākas) piedalījās divpadsmit mācību iestāžu meiteņu komandas. Pirmajā posmā tās bija sadalītas trijās apakšgrupās pa četrām, un pirmo divu vietu ieguvējas kvalificējās finālturnīram par 1.–6. vietu. Priekšsacīkšu turnīrs risinājās vienlaicīgi uz trim laukumiem.

Pirmo posmu bez zaudējumiem pabeidza Berģu MMP un Ādažu vidusskolas komandas, kas guva trīs uzvaras trijās spēlēs, kā arī Mārupes vidusskolas un Carnikavas pamatskolas skolnieces, kuras izcīnīja divas uzvaras un savā starpā nospēlēja neizšķirti. Labāko sešniekā iekļuva arī Jaunmārupes pamatskolas un Vangažu vidusskolas komandas.

Finālturnīrā Ādažu vidusskolas audzēknes turpināja uzvaru sēriju un turnīru pabeidza ar piecām pārliecinošām uzvarām – 15:4 pret Jaunmārupes, 14:0 pret Vangažu, 14:2 pret Mārupes, 12:2 pret Carnikavas un 10:0 pret otrās vietas ieguvējām Berģu skolniecēm. Summā viņām 15 punktu.

Otro vietu ar 12 punktiem ieņēma Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas komanda (trīs uzvaras, viens zaudējums un viens neizšķirts). Cīņā par trešo vietu Jaunmārupes pamatskola, pateicoties labākai punktu starpībai, apsteidza Vangažu vidusskolu un Carnikavas pamatskolu (visām trim bija pa deviņiem punktiem), bet labāko sešnieku noslēdza Mārupes vidusskola (6 p.).

Turnīrā par 7.–12. vietu, izcīnot piecas uzvaras, uzvarēja Mālpils vidusskolas komanda, kas tālākajās vietās atstāja Mārupes pamatskolu, Inčukalna pamatskolu, Mālpils internātpamatskolu, Mālpils vidusskolas Sidgundas filiāli un Zaķumuižas pamatskolu.

Nākamotrdien, 2. decembrī, Mārupes vidusskolā notiks Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu Tautas bumbas turnīrs D vecuma grupā puišiem.