01.12.2014 12:41

Babītes novusistam Latvijas čempionāta bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novusistam Latvijas čempionāta bronza arhīvs

Juris Grosens Latvijas individuālā čempionāta finālturnīrā divpadsmit spēlēs piedzīvojis tikai četrus zaudējumus un izcīnījis godalgoto trešo vietu.

Nedēļas nogalē Ozolniekos notikušā Latvijas čempionāta finālsacensību pirmajā posmā visi 24 dalībnieki bija sadalīti četrās apakšgrupās pa sešiem. Pēc viena apļa aizvadīšanas (mači līdz četrām uzvarētām spēlēm) pa trim labākajiem turpināja cīņas par 1.–12. vietu un medaļām, bet pārējie sadalīja vietas no 13. līdz 24.

Tēvs un dēls Ainārs un Juris Groseni no Babītes bija iedalīti vienā apakšgrupā. Labāk veicās Jurim, kurš ar deviņiem punktiem (trīs uzvaras, divi zaudējumi) ierindojās trešajā vietā un varēja turpināt cīņas labāko ducī. Aināram tikai viena uzvara, trīs punkti un pēdējā sestā vieta. Labāko divpadsmitniekā neizdevās iekļūt arī ķekavietim Mikum Andersonam – viņam seši punkti un piektā vieta citā apakšgrupā.

Finālturnīrā tiekoties ar triju pārējo grupu trim labākajiem spēlētājiem, Juris Grosens guva četras "lielās" uzvaras triju punktu vērtībā (4:0, 4:1 vai 4:2), trīs "mazās" uzvaras divu punktu vērtībā (4:3), kā arī piedzīvoja pa vienam zaudējumam ar 3:4 (viens punkts) un 1:4.

Summā, ņemot vērā arī pirmā posma savstarpējo maču rezultātus, tas viņam deva 22 punktus. Vairāk savāca tikai šāgada Latvijas čempions Aldis Bišovs no Talsiem (28 p.), kurš uzvarēja pilnīgi visos mačos, kā arī valmierietis Aldis Mednis (27 p.). Tuvākos sekotājus Babītes novusists apsteidza par četriem punktiem.

Turnīru par 13.–24. vietu Ainārs Grosens beidza ar 17 punktiem un 18. vietu, bet Mikus Andersons ar 13 punktiem palika 23. vietā.

Jāatgādina, ka Latvijas dāmu novusa čempionātā trešo vietu šogad izcīnīja Velga Nestore no Ropažu novada. Vēl šogad novusa meistariem paredzēta Latvijas kausa izcīņa individuālajā ieskaitē un visu dubultspēļu veidu ieskaitēs.