13.11.2014 11:30

Ropažu novusa spēlētājai Latvijas čempionāta bronzas medaļa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novusa spēlētājai Latvijas čempionāta bronzas medaļa www.ropazi.lv

Vīru individuālā novusa čempionāta pusfinālā iekļuvuši trīs Pierīgas novadu pārstāvji.

Pieredzējusi Velga Nestore, kura laurus valsts čempionātā iepriekš jau plūkusi ne reizi vien, ir pārstāvējusi Ropažus Pierīgas novadu sporta spēļu turnīros un regulāri ir starp labākajiem spēlētājiem novada čempionātā, bija viena no sešpadsmit Ozolniekos notikušā finālturnīra dalībniecēm.

Spēlētājas vispirms bija sadalītas divās apakšgrupās, un pa četrām labākajām kvalificējās finālam par 1.–8. vietu. Mači ritēja līdz četrām vinnētām spēlēm – par uzvarām 4:0, 4:1 vai 4:2 pienācās trīs punkti, par 4:3 divi punkti, par zaudējumu 3:4 viens punkts, bet par smagākiem zaudējumiem nulle punktu.

Pirmajā posmā formāli Rīgu pārstāvošā Velga Nestore izcīnīja piecas uzvaras (četras trīs punktu vērtē un vienu par diviem punktiem), kā arī piedzīvoja divus zaudējumus. Summā tas deva 15 punktus, kas viņu ierindoja trešajā vietā.

Finālturnīru par 1.–8. vietu, kurā tika ņemti vērtā pirmā posma savstarpējo maču rezultāti un bija jāaizvada spēles ar otrās apakšgrupas labāko kvartetu, V.Nestore pabeidza ar četrām uzvarām, trim zaudējumiem un 13 punktiem. Vairāk (pa 15) ieguva tikai pirmo divu vietu ieguvējas valmieriete Evija Paparde un Ilze Lāce no Rīgas.

Latvijas dāmu čempionāta finālturnīrā piedalījās arī šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu čempione ķekaviete Regīna Andersone. Apakšgrupu turnīrā viņa svinēja trīs uzvaras un ar astoņiem punktiem ierindojās sestajā vietā, bet turnīrā par 9.–16. vietu ar 13 punktiem finišēja 11. pozīcijā.

Tajā pašā laikā notika trīs turnīri Latvijas vīru čempionāta ceturtdaļfinālā, viens no tiem Ķekavā ar vairāku Pierīgas novusa spēlētāju piedalīšanos. No 30 dalībniekiem 15 labākie kvalificējās pusfinālam.

Par turnīra uzvarētāju, izcīnot 18 punktus no 22 iespējamiem, kļuva rīdzinieks Jānis Kupčs. Bet labāko piecpadsmitniekā izdevās iekļūt Jurim Grosenam no Babītes (septiņas uzvaras, četri zaudējumi, 14 punkti un 5. vieta), ķekavietim Mikum Andersonam (14 punkti un 6. vieta) un Aināram Grosenam (12 punkti un 9. vieta).

Četriem citiem Pierīgas novadu pārstāvjiem pusfinālā iekļūt neizdevās. Sergejs Varša no Babītes ierindojās 20. vietā (10 punkti), Ritvars Kauss un Juris Kauss no Ķekavas attiecīgi 23. un 27. vietā (abiem pa 8 p.), bet Kristaps Zariņš 29. vietā (6 p.).

Pusfināla turnīri vīriem paredzēti 23. novembrī.