01.05.2014 15:50

Sieviešu skrējienā uzvarējusi Mārupes sporta centra trenere

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

1. maijā Mežaparkā notika otrais Sieviešu skrējiens, kurā iešanas un skriešanas disciplīnās ar un bez laika kontroles piedalījās vairāk nekā četri tūkstoši dalībnieču.

Sieviešu skrējiena ātrāko rezultātu šodien sasniedza Mārupes sporta centra trenere Jeļena Ābele, kura septiņu kilometru distanci veica 26 minūtēs un 20,84 sekundēs. Šis rezultāts ir labāks nekā pagājušā gada pirmās vietas ieguvējas uzrādītais laiks, informēja rīkotāji. Otrajā vietā ierindojās Dace Landstrom (26:47,28), trešajā – Diāna Panovska (27:48,79). Septītajā vietā ierindojās carnikaviete Ināra Lūse (29:45,70).

Kā zināms, pirms dažām dienām Jeļena Ābele kļuva arī par Biķernieku pusmaratona skrējiena uzvarētāju.

Jau no agra rīta Mežaparkā starts tika dots bērnu skrējieniem, kuros piedalījās gan zēni, gan meitenes, un tā mazākie dalībnieki vēl nebija sasnieguši pat divu gadu vecumu.

Pēc bērnu skrējienu noslēguma iesildīšanās treniņu dāmām vadīja Sieviešu skrējiena galvenais treneris Ralfs Upmanis, kurš jau no marta sākuma kopā ar uzcītīgākajām skrējiena dalībniecēm strādājis gan āra, gan iekštelpu treniņos. Sieviešu skrējiena priekšgalā vietas ieņēma vēstneses – dziedātāja Aija Andrejeva, aktrise Anta Aizupe, dziedātāja Jolanta Strikaite, NTC trenere Inese Nagle, bērnu modes stiliste un blogere, zīmola "M-Couture Latvia" komunikācijas veidotāja Santa Bindemane-Mihelsone un žurnāla "Četras sezonas" redaktore Signe Meirāne.

Pēc skrējiena vairums dalībnieču pauda prieku par to, ka kopīgi pievārēti 7 km un pašsajūta un emocionālais noskaņojums ir lielisks. Vairākums Sieviešu skrējiena dalībnieču apstiprināja, ka ir gatavas nākamajam posmam un uz sportiskā noskaņojuma viļņa turpinās gan ikdienas iešanas un skriešanas treniņus, gan piedalīsies arī "Nike Riga Run" skrējienā, kam gatavošanās sāksies 6. maijā.