11.01.2014 15:18

Rozītim Eiropas junioru čempionāta bronza, komandai sudrabs (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eiropas junioru čempionāta sudraba laureāti (no kreisās) Kārlis Krišs Matuzelis, Riks Kristens Rozītis, Kristens Putins un Ulla Zirne Eiropas junioru čempionāta sudraba laureāti (no kreisās) Kārlis Krišs Matuzelis, Riks Kristens Rozītis, Kristens Putins un Ulla Zirne Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Siguldā notikušajā junioru Pasaules kausa izcīņas posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas junioru čempionāts, Latvijas jaunie kamaniņu braucēji izcīnīja piecas medaļas.

Sestdien sacensībās junioriem siguldietis pirmajā braucienā uzrādīja otro labāko rezultātu (50,466 sekundes), taču otrajā viņam neizdevās šo pozīciju nosargāt. Sasniedzot piekto laiku (51,067 s), Riks Kristens Rozītis noslīdēja uz trešo vietu (1:41,533).

Par Eiropas junioru čempionu kļuva Armins Fraušers no Austrijas, kurš R. K. Rozīti pārspēja par 0,309 sekundēm, bet no sudraba medaļas ieguvēja krieva Aleksandra Stepičeva Kristens atpalika par nieka 0,025 sekundēm. Otrs Latvijas pārstāvis Roberts Millers no laureātiem atpalika par nepilnām sešām sekundēm un 20 dalībnieku konkurencē ieņēma 14. vietu.

Pēc Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas izcīnīšanas R. K. Rozītis atzina: "Vajadzēja izcīnīt sudraba medaļu, taču ir labi. Pats nokļūdījos otrajā braucienā, turklāt patraucēja arī pēkšņi uznākušais sniegs."

Krietni sarūgtinātāka pēc sacensībām juniorēm bija cita mājinieku favorīte Ulla Zirne. Pēc pirmā brauciena siguldiete ieņēma trešo vietu, pavisam nedaudz zaudējot pirmo divu vietu īpašniecēm. Taču otrajā braucienā trases beigās Ulla pieļāva kļūdu, sasniedza tikai 11. rezultātu un summā finišēja ceturtajā vietā.

Uzvarētājai vācietei Angelikai Fleišerei U. Zirne zaudēja 0,675 sekundes, bet no trešās vietas ieguvējas krievietes Jekaterinas Katņikovas atpalika par 0,264 sekundēm. Alisa Evelīna Mitkus ierindojās 10. vietā, bet Paula Ābele 19. vietā 22 dalībnieču konkurencē.

Eiropas junioru čempionāts noslēdzās ar komandu sacensībām, kurās Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis un divnieks Kristens Putins/Krišs Matuzelis izcīnīja otro vietu deviņu komandu konkurencē. Pārāki par mājiniekiem bija vienīgi vācieši, kuri finišēja 0,694 sekundes ātrāk. Zīmīgi, ka ropažnieks Kristens Putins kļuva par Eiropas vicečempionu savā 19. dzimšanas dienā.

Jau ziņots, ka piektdien junioru Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā otrās vietas jauniešu vecuma grupā izcīnīja saulkrastieši Kendija un Kristers Aparjodi no Saulkrastiem, bet divnieku ekipāžu konkurencē trešo vietu ieguva Kristers Krauze no Inčukalna un Valters Knēts no Ropažiem.