10.01.2014 16:12

Saulkrastu kamaniņbraucējiem Pasaules kausa medaļas (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Brālis un māsa Kristers un Kendija Aparjodi izcīnījuši otrās vietas Siguldas trasē notiekošajā junioru Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā jauniešu konkurencē. Bronza ropažniekam un inčukalnietim divnieku sacensībās.

Sacensībās jaunietēm Kendija Aparjode, par spīti pieticīgajam startam (devītais un septītais laiks), atsevišķos braucienos sasniedza otro un trešo rezultātu un summā uzvarētājai Oļesjai Mihaiļenko no Krievijas zaudēja 0,036 sekundes.

15 dalībnieču konkurencē vēl viena treneres Aivas Aparjodes audzēkne saulkrastiete Anda Upīte ieņēma devīto vietu 3,3 sekundes aiz O. Mihaiļenko, Zelma Bite palika 12. vietā, bet Kate Keita Fārenhorste no Saulkrastiem nefinišēja pirmajā braucienā.

Trīsdesmit kamaniņu braucēji stājās uz starta jauniešu sacensībās. Abos braucienos labākais izrādījās Niko Gleiršers no Austrijas, bet otrajā vietā 0,232 sekundes aiz uzvarētājā ierindojās Kristers Aparjods. Braucienos viņam trešais un otrais rezultāts.

Siguldietis Ralfs Bērziņš ieņēma astoto vietu, attiecīgi 12. un 18. vietā finišēja Gunārs Bergs un Edgars Karnītis no Saulkrastiem, vienu pozīciju zemāk ieņēma Edgars Štalts.

Jauniešu sacensībās divnieku ekipāžām trešo vietu astoņu pāru konkurencē izcīnīja Kristers Krauze no Inčukalna un Valters Knēts no Ropažiem. Pirmajā braucienā viņi bija ceturtie ātrākie, bet otrajā piektie. Divas pirmās vietas izcīnīja Krievijas kamaniņu braucēji, kuriem Krauze/Knēts zaudēja 0,7 un 0,25 sekundes.

Sesto vietu ieņēma Ričards Sakovičs no Ulbrokas un Ralfs Vanzovičs no Siguldas, septīto – Aksels Tupe un Kaspars Šlakota no Ulbrokas.

Pēc kļūdas trases vidusdaļā otrajā braucienā ar 12. vietu 13 divnieku ekipāžu konkurencē Pasaules kausa posma vērtējumā un 11. vietu Eiropas junioru čempionāta ieskaitē nācās samierināties ropažniekam Kristenam Putinam ar Kārli Krišu Matuzelu. Uzvarētājiem vāciešiem Brendelam/Funkam viņi summā zaudēja vairāk nekā astoņas sekundes.

Sestdien plkst. 9 Siguldā cīņu par Eiropas čempionāta un Pasaules kausa medaļām sāks juniori, plkst. 11 viņiem sekos juniores, bet plkst. 13.30 paredzētas aizraujošās komandu stafetes sacensības.