28.06.2013 22:42

FOTO: Pludmales volejbola lauvas "Saulkrastu kokteili" sāk baudīt lietū

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pludmales volejbola lauvas "Saulkrastu kokteili" sāk baudīt lietū Krišjānis Grantiņš

"Saulkrastu kokteiļa" turnīra "BigBank Open" pirmās spēles Latvijas labākajiem pludmales volejbola pāriem nācās aizvadīt ne visai patīkamos laika apstākļos.

Pārākumu meistarībā tas gan neiespaidoja.
Šābrīža pasaules ranga otrie numuri un Saulkrastu turnīra galvenie favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pamatturnīra pirmās kārtas spēlē bez problēmām pieveica lietuviešus Matuli/Melīni 2:0 (21:13, 21:10). Mazliet grūtāk veicās ar trešo numuru izliktajiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Pēdam, kuri Austri un Ringoldu Štālu uzvarēja 2:0 (22:20, 21:13).

Savukārt Tomam Šmēdiņam un Ruslanam Sorokinam uzvarai pār lietuviešiem Rumševiču/Každaili bija nepieciešami trīs seti – 2:1 (21:13, 18:21, 15:9). Uzvaru pirmajā kārtā svinēja arī turnīrā ar ceturto numuru izliktie kanādieši Bens Sekstons un Čeims Šalks.

"Saulkrastu kokteili" jubilejas reizē baudīs arī olimpiskie medaļnieki

Krietni labākos laika apstākļos "BigBank Open" turnīrs sākās jau plkst. 9 ar kvalifikācijas spēlēm – 24 pāri trijās kārtās sacentās par četrām vietām pamatturnīrā, kurā startē 16 dueti.

Nežēlīgo konkurenci izdevās izturēt diviem pāriem no Lietuvas, kā arī diviem mājinieku duetiem, tostarp siguldietim Edvartam Buividam pārī ar Reini Pekmani – viņi nesen pasaules U-21 čempionātā izcīnīja devīto vietu. Savukārt vangažnieks Artis Caics pārī ar Tomu Vanagu piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā. Pamatturnīra pirmajā kārtā Buivids/Pekmanis zaudēja Tomam Benjavam un Edgaram Točam 0:2 (21:23, 16:21).

Pamatturnīrs pēc divmīnusu sistēmas (pēc otrā zaudējuma pāris izstājas) turpināsies sestdien no plkst. 8.30. Ceturtdaļfināli plānoti plkst. 16.30, bet pusfināli un fināli no plkst. 19. Ieeja par maksu būs tikai uz sestdienas vakara spēlēm, līdz tam turnīru varēs apmeklēt par brīvu.

Dalībnieki turnīra ietvaros sacentīsies ne tikai par "Saulkrastu kokteiļa" galveno balvu – ceļojošo kokteiļglāzi metra augstumā – un kausiem, bet arī par Latvijas "Open" pludmales čempionāta trešā posma uzvarētāju titulu un daļu no 10 000 ASV dolāru lielā balvu fondu.

Kā ierasts "Saulkrastu kokteilī", rīkotāji sarūpējuši arī plašu sporta un kultūras programmu, tajā skaitā tradicionālo ielu basketbola turnīru.