26.06.2013 15:35

"Saulkrastu kokteili" jubilejas reizē baudīs arī olimpiskie medaļnieki

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Gadskārtējā sporta pasākumā, kas nedēļas nogalē Saulkrastos norisināsies jau divdesmito reizi, varēs klātienē un darbībā vērot visu Latvijas pludmales volejbola ziedu.

"Saulkrastu kokteiļa" idejiskais tēvs un ilggadējais rīkotājs Andris Vanags pastāstīja, ka gatavošanās jubilejas turnīram sākusies vēl ziemā, un par vienu no galvenajiem mērķiem izvirzīts tas, lai tajā šoreiz piedalītos visi labākie Latvijas pludmales volejbola pāri. Tas arī izdevies – "BigBank Open" turnīrā startēs gan Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kas šogad spēlējuši jau trijos "Grand Slam" turnīru finālos un pasaules rangā pakāpušies uz otro vietu, gan Toms Šmēdiņš/Ruslans Sorokins un Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Pēda, gan vairāki talantīgie jaunie pludmales volejbolisti, kuri jau sekmīgi startējuši pasaules un Eiropas līmeņa jauniešu turnīros.

Šāgada turnīra norises laiks nav izvēlēts nejauši. Šobrīd pasaules augstākā līmeņa turnīru seriālā ir neliela pauzīte pirms pasaules čempionāta, kas 1. jūlijā sāksies Polijā. "Saulkrastu kokteilis" kalpos kā gatavošanās posms čempionātam ne tikai trim Latvijas pāriem, bet arī spēcīgiem duetiem no Igaunijas un Kanādas. A. Vanags gan piebilda, ka ar ārzemnieku aicināšanu rīkotāji šoreiz neesot īpaši aizrāvušies: "Ja viss būs kārtībā un atsauksmes būs labas, varbūt jau nākamgad viņu būs vairāk. Un varbūt tas būs pirmais solis, lai Saulkrastos kādreiz notiktu "Grand Slam" turnīrs."

Uz jautājumu, vai Saulkrastos spēlēšana nenotiks ar pusspēku, taupoties gaidāmajam pasaules čempionātam, Londonas olimpisko spēļu bronzas laureāti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš atbildēja noliedzoši. "Esmu pārliecināts, ka visi spēlēs ar simtprocentīgu atdevi. Latvijā mums savu spēli parādīt nav sanācis, un gribas, lai skatītājiem ir interesanti. Turklāt cīņa noritēs ne tikai par galveno balvu, bet arī otro un trešo vietu, svarīgas būs mūsu savstarpējās spēles," apgalvoja M. Pļaviņš. "Jebkurā turnīrā tituls ir tituls. Visi gribēs pierādīt, ka ir labākie," viņam piebalsoja J. Šmēdiņš, kura pāris ar A. Samoilovu uzskatāms par galveno favorītu.

"Saulkrastu kokteiļa" pludmales volejbola turnīrs "BigBank Open" sāksies piektdien plkst. 9 ar kvalifikācijas spēlēm – 24 pāri sacentīsies par četrām vietām pamatturnīrā, kurā startēs 16 dueti. Plkst. 18.30 paredzēts aizvadīt pirmās kārtas mačus. Pamatturnīrs pēc divmīnusu sistēmas turpināsies sestdien no plkst. 8.30, ceturtdaļfināli plānoti plkst. 16.30, bet pusfināli un fināli no plkst. 19. Ieeja par maksu būs tikai uz sestdienas vakara spēlēm, līdz tam turnīru varēs apmeklēt par brīvu.

Dalībnieki turnīra ietvaros sacentīsies ne tikai par "Saulkrastu kokteiļa" galveno balvu – ceļojošo kokteiļglāzi metra augstumā – un kausiem, bet arī par Latvijas "Open" pludmales čempionāta trešā posma uzvarētāju titulu un daļu no 10 000 ASV dolāru lielā balvu fondu – pēc rīkotāju vārdiem, lielākā, kāds jebkad bijis pludmales volejbola turnīros Latvijā.

Kā ierasts "Saulkrastu kokteilī", rīkotāji sarūpējuši arī plašu sporta un kultūras programmu, tajā skaitā tradicionālo ielu basketbola turnīru.