15.06.2013 19:25

52 Jaunatnes olimpiādes godalgas aizceļo uz Pierīgu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes medaļas un to īpašniece Marika Zavadska Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes medaļas un to īpašniece Marika Zavadska Publicitātes un Olaines sporta centra foto

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas notika Ventspilī un vairākās citās Kurzemes pilsētās, pie godalgām tikuši sportisti no divpadsmit Pierīgas novadiem.

Ar pilnīgu Siguldas jauno sportistu triumfu sestdien beidzās badmintona sacensības – viņi uzvarēja visos piecos turnīros. Piektdienas individuālo turnīru uzvarētāji Jekaterina Romanova un Teodors Kerimovs kopā jaukto dubultspēļu finālā pārspēja savus novadniekus Ievu Eglīti un Kristapu Jāni Gulbi 11:21, 21:16, 21:13. Dubultspēļu turnīrā puišiem uzvarēja Gulbis/Kerimovs, bet jaunietēm – Eglīte/Romanova.

Vieglatlētikas sacensību otrajā dienā Pierīgas jaunie sportisti lielākos panākumus guva vesera mešanas sektorā. Par olimpiādes čempionu kļuva Elčins Vorobjovs no Salaspils novada (64,24 metri), bet bronzas medaļas ieguva viņa treniņbiedrs Artjoms Ahundovs (56,75 m) un ķekaviete Selīna Spūle (44,30 m). Ceturto vietu ieņēma Sabīne Kabānova, piektās – Vladislavs Judins un Marta Šaboviča. Tuvu godalgotajām vietām bija arī sprinteri Sindija Bukša no Ķekavas (4. vieta) un Valters Reinis Rasnačs no Siguldas (5. vieta) 200 metru skrējienos.

Pa trim medaļām atsevišķos vingrojumos sestdien izcīnīja Edgars Uļukins no Salaspils un Ņikita Vencjuns no Garkalnes novada. E. Uļukins uzvarēja vingrojumā uz stieņa un ieguva otrās vietas vingrojumā līdztekās un apļos, bet Ņ. Vencjunam trīs bronzas medaļas vingrojumos uz zirga un apļiem, kā arī brīvajās kustībās. Boksa turnīrā godalgoto trijniekā iekļuva olainieši Jegors Artjomovs, Kirils Osipenko un Raivo Vilners, bronza tika arī ķekavietim Edgaram Cepurniekam.

Loka šaušanā jaunietēm pirmo vietu izcīnīja Evita Bugaja no Baldones novada, bet ķekaviete Anastasija Noskova un siguldietis Martins Ulmis palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Golfa sacensībās sudraba medaļas izcīnīja Oļģerts Babris no Krimuldas novada un Paula Martinsone no Ikšķiles novada. Carnikaviešiem divas godalgas džudo sacensībās – Ralfam Rūsiņam (kategorija virs 90 kg) zelts un Artūram Nartišam (līdz 50 kg) bronza, bet tekvondo sacensībās pirmo vietu izcīnīja Magdalēna Vilciņa un otro vietu Maksims Pripoteņs (abi no Mārupes novada).

Airēšanā 1000 metru distancē vairākas medaļas nopelnīja Babītes novada pārstāvji – Edgars Brīvkalns un Ivars Zaumanis pārairu divniekus ieņēma trešo vietu, bet četriniekos kopā ar rīdzinieku Titu Ralfu Verpakovski un Mārtiņu Kļavinski kļuva par čempioniem. Savukārt četrinieku sacensībās jaunietēm trešo vietu kopā ar trim jūrmalniecēm izcīnīja Alise Sonora Ķirsone.

Pēc neveiksmīga turnīra sākuma (zaudējumi pirmajās divās spēlēs) sudraba medaļas handbola turnīrā jaunietēm izcīnīja Salaspils komanda. Pusfinālā viņas ar 16:13 (11:7) pieveica Skrīveru novada vienību, bet finālā zaudēja ludzānietēm 11:42 (8:18). Savukārt Mārupes jaunās volejbolistes četrās spēlēs guva vienu uzvaru, piedzīvoja trīs zaudējumus un piecu komandu konkurencē ierindojās ceturtajā vietā.

Kopumā Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē medaļas izcīnīja 12 Pierīgas novadu sportisti. Komandu vērtējumā visaugstāk – astotajā vietā – ierindojās Olaines novads (sešas zelta, divas sudraba un viena bronzas medaļa), lielā mēra pateicoties mākslas vingrotājas Marikas Zavadskas teicamajam startam. Siguldas novadam desmit medaļas (5, 3, 2), Salaspils novadam sešas (2, 3, 1), Mārupei piecas (1, 2, 2), Babītei piecas (1, 1, 3), Ādažiem trīs (1, 1, 1), Baldonei divas (1, 0, 1), Carnikavai divas (1, 0, 1), Ikšķilei viena (0, 1, 0), Krimuldai viena (0, 1, 0), Ķekavai piecas (0, 0, 5), Garkalnei trīs (0, 0, 3).

Jaunatnes olimpiādē Pierīgai pirmās medaļas atnes Olaines, Babītes un Mārupes sportistes

Pierīgas olimpieši turpina krāt medaļas