14.06.2013 21:44

Pierīgas olimpieši turpina krāt medaļas (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes otrajā dienā godalgas dažādos sporta veidos izcīnīja gan siguldieši, ķekavieši un ādažnieki, gan mārupieši un baldonieši.

Dubultuzvaru badmintona turnīrā jaunietēm svinēja Siguldas badmintona kluba pārstāves – finālā savā starpā sacentās Jekaterina Romanova un Ieva Eglīte, un ar 21:12, 21:18 pārāka izrādījās J. Romanova. Divas medaļas siguldiešiem arī puišu turnīrā. Spēlē par pirmo vietu Teodors Kerimovs aizraujošā cīņā ar 19:21, 28:26, 21:19 pārspēja rīdzinieku Reini Kraukli, bet mačā par trešo vietu Kristaps Jānis Gulbis uzvarēja Niku Podosinoviku 13:21, 21:19, 21:16. Sestdien siguldiešiem būs iespēja papildināt medaļu krājumus badmintona dubultspēļu turnīros.

Vēl vienu godalgu Siguldas komandas pūrā piektdien pievienoja šķēpa metējs Ričards Griezītis, kurš ar 60,09 metrus tālu raidījumu izcīnīja otro vietu (uzvarētājs rīdzinieks Patriks Gailums aizmeta pusotru metru tālāk). Bet siguldietes Anete Dzene un Lauma Enkure kļuvušas par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes bronzas medaļu laureātēm pludmales volejbolā.

Vairākas medaļas Pierīgas jaunie sportisti izcīnījuši sacensībās cīņas sporta veidos. Brīvajā cīņā par olimpiādes čempioni svara kategorijā līdz 50 kg sešu dalībnieču konkurencē kļuva ādažniece Anita Aiga Bērziņa, bet ķekaviešiem Savelijam Zabeļskim un Gintam Strodam tika bronzas godalgas. Grieķu romiešu cīņā Artjoms Korotkihs no Ādažiem ierindojās otrajā vietā, bet Ruslans Žerdeckis trešajā.

Vieglatlētikas sacensībās bronzas medaļu 100 metru skrējiena finālā nopelnīja Sindija Bukša no Ķekavas novada (12,90 sekundes). Savukārt peldēšanātrešo vietu 100 metru brīvā stila distancē izcīnījis Valts Feldbergs no Mārupes novada (55,92 sekundes), bet 200 metros brasā gan V. Feldbergs (2:36,64), gan viņa novadniece Oksana Lisjuka (3:07,09) palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Panākumus Pierīgas jaunie sportisti guvuši arī sporta spēļu laukumos – Baldones novada komanda izcīnījusi trešo vietu regbija-7 turnīrā. Apakšgrupā baldonieši ar 36:0 pieveica Vecumnieku novada regbistus un ar 31:7 ķekaviešus, pusfinālā sīvā cīņā zaudēja jelgavniekiem 7:10, bet mačā par trešo vietu vēlreiz uzvarēja Vecumnieku novada komandu. Piekto vietu ieņēma Ķekavas regbisti.

Handbola turnīrā Salaspils jaunietes pēc diviem zaudējumiem apakšgrupas turnīrā pēcspēles metienu sērijā ar 17:15 pārspēja Jēkabpils novadu un iekļuva pusfinālā, kur ar 16:13 (11:7) pieveica Skrīveru novada vienību un svētdien spēlēs finālā pret ludzānietēm.

Vēl ceturtajā vietā airēšanas sacensību finālā ierindojās Ivars Zaumanis no Babītes novada, ceturtie bija arī mārupietis Maksims Borisovs un ādažnieks Dmitrijs Pocilujko grieķu romiešu cīņā, kā arī Ņikita Vencjuns no Garkalnes vingrošanas daudzcīņā un Valters Reinis Rasnačs no Siguldas novada 100 metru skrējienā. Riteņbraukšanas grupas braucienos labākie no Pierīgas novadu pārstāvjiem bija salaspilieši Niklāvs Čakšs (8. vieta), Karlīna Ieva Gasiņa (5.) un Ulla Trukšāne (6.).

Latvijas Jaunatnes olimpiāde Ventspilī noslēgsies sestdien.

(papildināta ar jaunāko informāciju)