13.11.2012 15:39

Rīgas rajona slimnīcas panākumu atslēga – eksports

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas rajona slimnīcas galvenais ārsts Valdis Siļķe un veselības ministre Ingrīda Circene šā gada maijā, apskatot rekonstruētās telpas. Rīgas rajona slimnīcas galvenais ārsts Valdis Siļķe un veselības ministre Ingrīda Circene šā gada maijā, apskatot rekonstruētās telpas. Krišjānis Grantiņš

2009. gadā līdz ar novadu reformu un laikā, kad ekonomiskā krīze valstī uzņēma apgriezienus, uz Siguldas novada pašvaldības pleciem uzgūlās jauns rūpals – Rīgas rajona slimnīca.

Pirms tam ārstniecības iestāde piederēja bijušā Rīgas rajona pašvaldībām, bet pēc reformas valdība to nolēma "nogrūst" jaunizveidotās Siguldas novada pašvaldības rokās, jo slimnīcas atrodas tās teritorijā, skaidro Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse").

Ja slimnīcas azotē nebūtu palikuši aptuveni 300 000 latu, kas bija kā tās buferis, diez vai ārstniecības iestāde izdzīvotu sekojošos krīzes gadus. Vēlāk izdevies piesaistīt arī investoru naudu teju vēl tikpat lielā apmērā.

Tagad slimnīca ir renovēta un nosiltināta, ieguvusi jaunu inventāru un piedzīvojusi citus uzlabojumus. Kā tas izdevies un kādēļ tieši šīs ārstniecības iestādes pakalpojumus iecienījuši ārzemnieki, lielākoties norvēģi, kas tai ļāvis kļūt par lielāko eksportētāju Latvijā, video intervijā stāsta U. Mitrevics:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Rīgas rajona slimnīcā Siguldā gultu mazāk, bet kvalitāte aug
Iespēja dzemdēt ūdenī Siguldā aizgājusi uz "urrā"