20.10.2012 08:30

Iespēja dzemdēt ūdenī Siguldā aizgājusi uz "urrā"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmā profesionālā un sertificētā dzemdību vanna Rīgas rajona slimnīcā Siguldā. Pirmā profesionālā un sertificētā dzemdību vanna Rīgas rajona slimnīcā Siguldā. www.siguldasslimnica.lv

Šomēnes aprit gads, kopš Rīgas rajona slimnīcā Siguldā pieejama īpaša ūdensdzemdību zāle. Iestādes personāls atklāj – šis pakalpojums ir ļoti pieprasīts.

Zāle ir unikāla ar to, ka tajā ir Latvijā pirmā profesionālā un sertificētā dzemdību vanna. Līdz šim sievietēm, kuras vēlējās, lai mazulis nāk pasaulē šādi, bija iespēja dzemdēt ne šim mērķim paredzētās vannās un pat mazos baseinos.

"Vēlme laist pasaulē bērniņu ūdenī mūsu slimnīcā ir ne tikai Siguldas un tuvākās apkaimes iedzīvotājām. Interese ir ļoti liela," zina stāstīt iestādes Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas dežūrējošā vecmāte ar pieredzi arī ūdensdzemdībās Valda Tamane.

Pieredzes bagātā vecmāte lēš, ka daudzas topošās māmiņas savus mazuļus izvēlas laist pasaulē tieši šajā slimnīcā ne tikai īpašās vannas, bet arī labās un augstu novērtētās pēcdzemdību aprūpes dēļ, par spīti tam, ka ūdensdzemdības nav valsts atmaksāts pakalpojums, turklāt tas nav arī lēts prieks. Kopējās izmaksas par iespēju laist mazuli pasaulē ūdenī izmaksā 225 latus. Pati vanna 150 latus, turklāt vēl ir jāslēdz līgums ar vecmāti, kas ir papildus 75 lati.

"Ūdens mazina sāpes un sieviete dzemdību laikā jūtas patīkamāk, kas varbūt ir viens no iemesliem, kādēļ tik daudzas topošās māmiņas vēlas laist bērnu pasaulē šādi," skaidro vecmāte, piebilstot, ka īpašajā, dzemdībām paredzētajā vannā, tas ir daudz drošāk un ērtāk gan sievietei, gan bērniņa pieņēmējai.