30.03.2015 15:19

Aptauja Krimuldā: Vai tecināt un dzerat bērzu sulu?

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Aptauja Krimuldā: Vai tecināt un dzerat bērzu sulu? www.delfi.lv

Bērzu sulas dzeršana jau izsenis ir īsta latviešu padarīšana. Bērzu sula ir gan garšīga, gan veselīga. Vienam labāk patīk dzert svaigu, cits prot pagatavot viegli skābenu vai pat dzirkstošu dzērienu.

Kad ziema beigusies un var tikt pie bērzu sulas, varam kārtīgi izskalot savu organismu. Tā labi palīdz arī tievētgribētājiem. Visvērtīgākā bērzu sula ir uzreiz pēc iztecināšanas. Vai tecināt un dzerat bērzu sulu, jautājām Krimuldā satiktajiem ļaudīm.

Dārta, skolniece:
Es bērzu sulu nedzeru tāpēc, ka mājās nav neviena, kas to tecinātu. Un man arī negaršo, jo bērnībā, cik atceros, gadījās iedzert saskābušu bērzu sulu.
Andris, pensionārs:
Bērzu un kļavu sulu dzeršana man ir gandrīz vai iedzimta. Pie mājām aug gan bērzi, gan kļavas. Kļavu sula ir salda, bet tā jau ir beigusi tecēt. Patlaban tek bērzu sula. Vislabprātāk dzeru svaigu sulu. Mazliet arī sasaldēju, atlaidināta tā garšo gandrīz kā tikko no koka.
Iveta, pavāre:
Bērzu sula man garšo. Labprātāk par tikko tecinātu dzeru tādu, kas ir mazliet ieskābusi. Pielieku citroniņu, cukuriņu un dienas trīs paturu siltā vietā. Kad pēc garšas tā ir patīkami skābena, citronu izņemu.
Gunārs, traktorists:
Pats bērzu sulu netecinu. Varu iedzert, ja kāds piedāvā, bet man tā ne īpaši garšo. Neesmu pieradis dzert bērzu sulu.

Foto - Einārs Binders