20.05.2013 09:26

Mārupes mērs "Vienotības" vietā izvēlas "stiprāku komandu"; partija viņu svītrojusi no savām rindām (papildināta)

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)

Lai gan pašreizējais Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs ir partijas "Vienotība" biedrs, šajās pašvaldību vēlēšanās viņš ir pirmais numurs "Latvijas Zemnieku savienībā". Tikmēr partijas vietējās nodaļas vadītājs norāda, ka M. Bojārs ir izslēgts no tās rindām.

Sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" Mārupes mērs apstiprina, ka Centrālās vēlēšanu komisijas sarakstos nav ieviesusies kļūda un viņš, būdams "Vienotības" biedrs, tiešām kandidē citas partijas sarakstā. Skaidrojums esot pavisam īss. "Es kandidēšu no tā saraksta, kurā ir spēcīga komanda," norāda M. Bojārs. 

Viņš arī teic, ka "Vienotības" vadībai pret šādu soli neesot iebildumi, turklāt partijas vietnē M. Bojārs joprojām ir atrodams sadaļā "Mūsu cilvēki". Saskaņā ar viņa paša sniegto informāciju Mārupes mērs, kurš amatu cer saglabāt arī pēc vēlēšanām, 1978. gadā ieguvis zooinženiera, bet 2000. gadā jurista grādu. Bijis kādreizējās Rīgas rajona padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Tikmēr Normunds Orleāns, "Vienotības" Mārupes nodaļas vadītājs un mēra kandidāts gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, apgalvo, ka partijas vietējā nodaļa uzrādīja neuzticību par M. Bojāra līdzšinējo darbu domē, tādēļ viņš ticis izslēgts. Uz jautājumu, kādēļ "Vienotības" vietnē M. Bojārs joprojām parādās partijas biedru rindās, N. Orleāns norāda, ka likšot šo informāciju izdzēst. Tāpat partijas vietējās nodaļas vadītājs nemācēja teikt, vai pats M. Bojārs zina, ka ir izslēgts no "Vienotības" biedru rindām.

Pašvaldību vēlēšanas 2013