29.12.2012 14:58

Mārupes mērs: Jansona izteikumi par viena uzņēmuma lobēšanu neatbilst patiesībai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs. Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs. www.foto.delfi.lv

Komentējot opozīcijas deputāta Edgara Jansona ("Jaunie demokrāti") pārmetumus par to, ka Mārupes novada domes deputāti strādā viena privāta uzņēmuma interesēs, pašvaldības vadītājs Mārtiņš Bojārs ("Vienotība") šos izteikumus sauc par meliem. 

Mārupes mērs norāda, ka deputāta E. Jansona teiktais neatbilstot patiesībai. Piemēram, īpašumu Jaunmārupē, Mazcenu alejā 3, pašvaldība iegādājās ar mērķi izveidot Jaunmārupes pamatskolu. Pašlaik ir izsludināts iepirkums ēkas rekonstrukcijas būvprojekta izstrādei, īpašums ir "iekonservēts" un netiek apkurināts, savukārt attiecībā uz turpmāko siltumapgādi ēkai Mazcenu alejā 3 un Jaunmārupes sākumskolai Mazcenu alejā 4a neatkarīgai ekspertu grupai ir pasūtīts pētījums par saimnieciski izdevīgākā risinājuma atrašanu vienotas apkures sistēmas izveidei, aģentūrai LETA norādīja M. Bojārs.

"Absolūti nepatiesi ir deputāta Jansona minējumi par Jaunmārupē topošo sabiedrisko ēku Mazcenu alejā 33/3. Ēkai jau tās projektā tika paredzēta autonomas katlumājas izbūve, kas šobrīd ir īstenota, un tuvākajās dienās katlumāja tiks pieslēgta AS "Latvijas Gāze". Sabiedriskās ēkas plānotās pamatfunkcijas būs ārstniecības un sociālās palīdzības pakalpojumu pieejamības nodrošināšana vietējiem iedzīvotājiem. Tās nekādā ziņā nevarētu tikt novirzītas uz īpašumu Mazcenu alejā 3, kam nākotnē paredzēts izglītības iestādes statuss. Tāpēc par neracionālu resursu izmatošanu runāt ir absurdi," uzsver Mārupes novada pašvaldības vadītājs.

Pašvaldības vadītājs atkārtoti uzsvēra, ka gadījumā, ja E. Jansonam ir patiesi fakti par Mārupes domes nelietderīgu līdzekļu izmantošanu vai kādas amatpersonas atrašanos interešu konfliktā, viņa pienākums ir vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Iepriekš:
Viedoklis: Vai Mārupes dome rāmi soļo vienas firmas pavadā?