04.07.2012 09:40

Siguldas mērs: Bezmaksas autobuss nav saistīts ar vēlēšanām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics . Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics . Krišjānis Grantiņš

Siguldā no septembra ripos bezmaksas zemās grīdas autobusi.

Tie kursēs maršrutā cauri visai Siguldai, lai novadā deklarētie iedzīvotāji varētu ērtāk nokļūt izglītības un ārstniecības iestādēs, interešu nodarbībās. Autobusā bez maksas varēs pārvietoties novadā deklarētie iedzīvotāji – ID karšu īpašnieki, kā arī skolēni. Savukārt tūristiem un Siguldas viesiem par autobusa izmantošanu būs jāmaksā.

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics sarunā ar "Rīgas Apriņķa Avīzi" norādīja, ka iecere briedusi jau ilgāku laiku un nav saistīta ar pašvaldību vēlēšanu, kas notiks nākamgad, tuvošanos.

"Patlaban notiek aktīvs darbs pie Laurenču skolas attīstības, tāpēc autobusa maršruts kalpos kā drošs transporta līdzeklis, kas bērnus un pedagogus nogādās turp un atpakaļ. Nozīmīgs šis maršruts būs arī bērniem no lauku teritorijas, kurus vecāki dienā nevar izvadāt no skolas līdz pulciņiem un atpakaļ uz mājām. Pensionāri vairākkārt lūguši izskatīt iespēju organizēt transportu uz pasākumiem vai Dienas centru, un šis maršruts būs ieguvums arī viņiem," par ieceri stāsta U. Mitrevics, aicinot iedzīvotājus izteikt viedokli par bezmaksas autobusa maršruta nepieciešamību, kā arī norādīt vēlamās pieturvietas, kuras būtu jāiekļauj bezmaksas maršrutā.

Iepriekš:
Iespējams, jau rudenī Siguldā būs bezmaksas autobusa maršruts