29.06.2012 08:30

Iespējams, jau rudenī Siguldā būs bezmaksas autobusa maršruts

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iespējams, jau rudenī Siguldā būs bezmaksas autobusa maršruts arhīvs

No septembra Siguldas pašvaldība iecerējusi izveidot bezmaksas autobusa maršrutu, kurā novadā deklarētie iedzīvotāji, proti, ID karšu īpašnieki, varēs braukt bez maksas.

Plānotais bezmaksas autobusa maršruts vītos cauri Siguldai. Šīs ieceres mērķis – nodrošināt, lai iedzīvotāji varētu nokļūt skolās, bērnudārzs, ārstniecības un citās iestādēs.

Iecerēts, ka bezmaksas autobuss galvenokārt pārvadās bērnus, skolēnus, viņu vecākus, daudzbērnu ģimenes, maznodrošinātos, bezdarbniekus un vecāka gadagājuma iedzīvotājus. Tomēr ikviens Siguldas novadā deklarētais iedzīvotājs, arī strādājošie, kuri ar saviem nodokļiem dod iespēju dotēt bezmaksas autobusu, uzrādot ID karti, varēs tajā braukt bez maksas.

Pašlaik notiek aktīvs darbs pie Laurenču skolas attīstības, tāpēc autobusa maršruts kalpos arī kā drošs transporta līdzeklis, kas bērnus un pedagogus nogādās turp un atpakaļ. Nozīmīgs šis maršruts būs arī bērniem no lauku teritorijas, kurus vecāki dienā nevar izvadāt no skolas līdz pulciņiem un atpakaļ uz mājām. "Pensionāri vairākkārt lūguši izskatīt iespēju par transporta organizēšanu uz pasākumiem vai Dienas centru, un šis maršruts būs ieguvums arī viņiem," par ieceri stāsta Siguldas domes priekšsēdētājs Uldis Mitrēvics ("Reģionu alianse").

Bezmaksas autobusa maršruta izveide vēl tiek plānota un saskaņota ar izglītības un citām iestādēm. Plānots, ka maršruts un reisu skaits būs atšķirīgs darba dienās, brīvdienās un svētku dienās, kā arī skolēnu vasaras brīvlaikā.

Tiek domāts, ka pašvaldības līdzfinansētā bezmaksas autobusa sākuma un beigu pietura varētu būt stacijas laukumā un ka tas būs zemās grīdas autobuss, ar kuru ērti pārvietoties arī cilvēkiem ratiņkrēslos un māmiņām ar bērnu ratiņiem.

Mērs aicina novadniekus izteikt viedokli par bezmaksas autobusa maršruta nepieciešamību, kā arī norādīt vēlamās pieturvietas, kuras būtu jāiekļauj bezmaksas maršrutā, vēsta portāls "Sigulda.lv".