09.07.2012 13:40

M. Bojārs: "Atkritumu apsaimniekošanas "lietā" vainojama pašu neziņa un komunikācijas trūkums"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tikai pēc tā, kad pašvaldība jau izvēlējusies jauno atkritumu apsaimniekotāju, iedzīvotāji uzzinājuši, par ko parakstās. Tikai pēc tā, kad pašvaldība jau izvēlējusies jauno atkritumu apsaimniekotāju, iedzīvotāji uzzinājuši, par ko parakstās. Krišjānis Grantiņš

Mārupiešu lielā neapmierinātība par pašvaldības noslēgto līgumu ar jauno atkritumu apsaimniekotāju varētu būt izskaidrojama ar deputātu neziņu pirms vienošanās un uzņēmuma neveiksmīgo komunikāciju ar iedzīvotājiem.

Tā video intervijā izsakās Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs ("Vienotība"), kurš teic, ka, izsludinot iepirkumu par atkritumu apsaimniekošanu, deputāti iepriekš nezinājuši, vai tajā iekļaut arī līgumu starp pakalpojuma saņēmēju – iedzīvotājiem – un tā sniedzēju – SIA "Eko Rīga". Savukārt vēlāk, kad līgums nonācis pašu iedzīvotāju rokās, uzņēmums ne visai veiksmīgi ticis galā ar komunikāciju, izskaidrojot tā nosacījumus.



Jau vēstīts, ka no 1. jūlija Mārupes novadā mainījusies atkritumu izvešanas kārtība – to turpmāk nodrošinās tikai viens uzņēmums, SIA "Eko Rīga", kas šīs tiesības ieguvis domes rīkotā iepirkuma konkursa rezultātā. Mārupiešus pašvaldības deputātu pieņemtais lēmums neapmierināja, jo uzņēmums pēc uzvaras konkursā nosūtīja iedzīvotājiem neizdevīgus un agresīvus līgumus, kas iepriekš ar iedzīvotājiem un arī ar pašvaldību netika saskaņoti. Neraugoties uz asiem iedzīvotāju iebildumiem un teju 1000 iedzīvotāju parakstiem, pašvaldība atteicās lauzt līgumu ar "Eko Rīga".

Iepriekš:
Iedzīvotāju protesti nelīdz, mārupiešu mēslus tomēr savāks "Eko Rīga"
Mārupieši neapmierināti ar jaunā atkritumu apsaimniekotāja līguma nosacījumiem

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.