23.01.2015 15:29

FOTO: Stopiņu novadā darbu sākusi izbraukuma zupas virtuve

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Iestājoties aukstākam laikam, kā jau katru gadu Stopiņu novadā darbu sāk izbraukuma zupas virtuve. Lai gan šogad ik pārdienu iespēju tikt pie silta zupas šķīvja izmanto mazāk cilvēku, Stopiņos gatavotās siltās maltītes ir iecienītas.

"Stopiņu novadā sociāli mazaizsargātām personām zupas virtuves pakalpojumi nav pieejami cauru gadu. Tāpēc ziemas mēnešos pašvaldība jau daudzus gadus organizē zupas virtuves izbraukumus. Šogad darbu uzsākām janvāra vidū un pagaidām plānojam zupu dalīt līdz martam. Taču vēl skatīsimies pēc situācijas," portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja pašvaldības sociālā dienesta vadītāja Ilma Lāčgalve.

Pavisam zupas virtuves automašīna trīs reizes nedēļā paviesojas piecos novada ciemos – Ulbrokā, Cekulē, Līčos, Upeslejās un Sauriešos.

"Zupu mums jau daudzus gadus vāra vietējais ēdināšanas uzņēmums. Cilvēkiem garšo. Tiek vārīta gan gaļas, gan dārzeņu, gan zirņu un kāpostu zupa, ko var saņemt līdzi atnestā traukā kopā ar maizi," teica I. Lāčgalve.

Jautāta par to, cik daudz cilvēku izmanto zupas virtuves pakalpojumus, I. Lāčgalve teic, ka šogad vidēji dienā tiek pabaroti 50 cilvēki.

"Ja mēs salīdzinām ar to, kā bija pirms pāris gadiem, tagad pēc zupas nāk mazāk. Zīmīgi, ka pēc zupas nāk ne tikai tie vietējie novada iedzīvotāji, kas te gadiem dzīvojuši. Mums te arī ir pat tādi, kas saka, ka ir no Rīgas un Ropažu novada," saka Sociālā dienesta vadītāja.

Zupu var saņemt pirmdienās, trešdienās un piektdienās: plkst. 12 Ulbrokā, laukumā pie veikala "Lats", plkst. 12.20 Līčos, laukumā pie veikala, plkst. 12.40 Cekulē, laukumā pie mājas Cekules ielā 10, plkst. 13 Upeslejās, laukumā pie Dienas centra, plkst. 13.20 Sauriešos, laukumā pie katlumājas.