04.12.2014 18:18

VVD aptur SIA "AEROC" iekārtas daļas darbību trokšņa pārsniegumu dēļ

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VVD aptur SIA "AEROC" iekārtas daļas darbību trokšņa pārsniegumu dēļ www.aeroc.lv

Valsts vides dienests (VVD) pieņēmis lēmumu ar šā gada 5. decembri apturēt SIA "AEROC" iekārtas daļas – piecu autoklāvu – darbību uzņēmuma objektā "Ceļastilbos-1" Salaspils novada Saulkalnē.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz regulārām iedzīvotāju sūdzībām VVD Lielrīgas reģionālajai vides pārvaldei (Lielīgas RVP) par uzņēmuma radīto troksni nakts stundās laika posmā no šāgada 4. jūlija līdz 3. decembrim, portālu "Apriņķis.lv" informēja VVD pārstāve Jūlija Ņikitina.

Jau ziņots, ka šī gada 22. oktobrī VVD Lielrīgas RVP bija izteikusi rakstisku brīdinājumu par iespējamo iekārtas daļas darbības apturēšanu uzņēmuma SIA "AEROC" objektā. Brīdinājums tika izteikts, pamatojoties uz iedzīvotāju regulārām sūdzībām par uzņēmuma ražotnes radīto troksni nakts stundās. Kopš oktobra veikti vairāki trokšņa mērījumi, kuros konstatēts trokšņa līmeņa pārsniegums nakts stundās.

Pamatojoties uz trokšņa līmeņa pārsniegumiem, SIA "AEROC" tika uzdots sagatavot pasākumu plānu trokšņa līmeņa mazināšanai. Taču secināts, ka uzņēmuma veiktie pasākumi pēc brīdinājuma nav bijuši pietiekami efektīvi, lai samazinātu trokšņa līmeni naktīs ārpus uzņēmuma teritorijas.

Iepriekš:

VVD izsaka brīdinājumu par uzņēmuma radīto troksni naktīs
VVD turpina saņemt sūdzības par SIA "AEROC" radītajiem trokšņiem; uzņēmums sola laboties