28.10.2014 15:55

VVD turpina saņemt sūdzības par SIA "AEROC" radītajiem trokšņiem; uzņēmums sola laboties

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (Lielrīgas RVP) arī pēc uzņēmuma SIA "AEROC" brīdināšanas turpina saņemt rūpnīcas apkaimē dzīvojošo iedzīvotāju sūdzības par trokšņošanu rūpnīcas teritorijā.

Dienestā portālam "Apriņķis.lv" norāda, ka tiek saņemti gan pārmetumu pilni zvani, gan īsziņas par trokšņošanu dienā un nakts stundās.

VVD stāsta, ka pirmā sūdzība par SIA "AEROC" ražotnes objekta "Ceļastilbi-1" troksni saņemta 2014. gada 8. jūlijā no netālu esošā "Saulesdārza" ciemata iedzīvotājiem, kas apgalvo, ka troksnis rūpnīcas teritorijā sācies jau šī gada maijā. Tāpat VVD atzīmē, ka sūdzību intensivitāte no rūpnīcas apkārtnē dzīvojošajiem iedzīvotājiem ir cieši saistīta ar meteoroloģiskajiem apstākļiem (vēja virziena, gaisa spiediena u. c. parametriem), kas sekmē trokšņa izplatība vidē.

Lielrīgas RVP, kuras darbības zonā atrodas minētais uzņēmums, ieskatā SIA "AEROC" pārkāpums ir gana būtisks. Līdz ar to VVD līdz 4. novembrim ir uzdevis uzņēmumam iesniegt dienestam trokšņu mazināšanās rīcības plānu. VVD norāda – ja uzņēmums nelabosies un trokšņu intensitāti apkārtnē nesamazinās, tiks lemts par iespējamo iekārtas daļas darbības apturēšanu uzņēmuma "Ceļastilbi-1" ražotnē Saulkalnē.

Savukārt SIA "AEROC" valdes priekšsēdētājs Māris Cimmermanis portālam "Apriņķis.lv" skaidroja, ka viņa rīcībā ir informācija, par vienas personas pretenzijām pret pārlieku lielo troksni. Viņš minēja, ka šīs personas iesniegumu arī saņēmis gan VVD, gan uzņēmums.

Tāpat M. Cimmermanis atzīmēja, ka, iespējams, neapmierināto iedzīvotāju skaits ar uzņēmuma radītajiem trokšņiem varētu būt lielāks, jo netālu esošajā apdzīvotajā vietā, kas atrodas aptuveni 500 metru attālumā no rūpnīcas, mitinās vairākas ģimenes.

Tomēr SIA "AEROC" valdes priekšsēdētājs pauž neizpratni par pēkšņajām iedzīvotāju pretenzijām: "Rūpnīcu komplekss "Ceļastilbi-1" šeit jau atrodas vairāk nekā desmit gadu, visu šo laiku uzņēmums ir strādājis ar esošo tehnoloģiju un nekas šajā aspektā nav ticis mainīts."

M. Cimmermanis arī saka, ka rūpnīcas izraisītā trokšņa mērījumi, pamatojoties uz minētās privātpersonas iesniegumu, notikuši divas reizes. "Pirmā mērījuma rezultāti apliecināja, ka viss ir kārtībā, taču otrā mērījuma rezultāti uzrādīja trokšņa līmeņa pārsniegumu un neatbilstības," atzina uzņēmuma vadītājs.

SIA "AEROC" valdes priekšsēdētājs portālam "Ariņķis.lv" sacīja, ka kompānija šobrīd strādā pie trokšņa mazināšanas rīcības plāna un pēc tā ieviešanas nekādas uzņēmuma radītās skaņas nebūs dzirdamas ne apkārtējo iedzīvotāju sētās, ne aiz uzņēmuma sienas.

Jau vēstīts, ka, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par SIA "AEROC" ražotnes radīto pārmērīgo troksni nakts stundās, VVD inspektori jūlijā un septembrī veica uzņēmuma iekārtu trokšņa līmeņa mērījumus objektā "Ceļastilbi-1". Tā kā minētajās pārbaudēs tika konstatēti trokšņa līmeņa pārsniegumi, 23. oktobrī VVD izteica SIA "AEROC" rakstisku brīdinājumu par iespējamo iekārtas daļas darbības apturēšanu uzņēmuma objektā "Ceļastilbi-1" Salaspils novadā.

Iepriekš:

VVD izsaka brīdinājumu par uzņēmuma radīto troksni naktīsVVD izsaka brīdinājumu par uzņēmuma radīto troksni naktīs