28.11.2014 07:46

Nākamgad daļai Babītes novada iedzīvotāju būs jauns atkritumu apsaimniekotājs

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nākamgad daļai Babītes novada iedzīvotāju būs jauns atkritumu apsaimniekotājs Delfi.foto.lv

No nākamā gada Babītes pagasta iedzīvotājiem par atkritumu apsaimniekošanu nāksies maksāt par 37–52 % lielāku maksu nekā līdz šim. Savukārt daļai iedzīvotāju būs jauns atkritumu apsaimniekotājs.

10. novembrī noslēdzās Babītes novada pašvaldības izsludinātais iepirkumu konkurss par sadzīves atkritumu apsaimniekotāja izvēli Babītes novadā, kurā noskaidrots, ka turpmākos trīs gadus atkritumu apsaimniekošanu Babītes pagastā par kopējo līguma summu 776 tūkstoši eiro veiks uzņēmumi SIA "Eco Baltia Vide" un SIA "Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības (IUB) vietnē.

Iepirkuma konkursa rezultāti liecina, ka tiem iedzīvotājiem, kas dzīvo Babītes pagasta Salas pagastā būs jauns atkritumu apsaimniekotājs. No nākamā gada šos pakalpojumus sniegs SIA "Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums", par atkritumu izvešanu prasot 5,85 eiro par kubikmetru.

Savukārt tiem iedzīvotājiem, kas mīt šosejas Rīga–Ventspils kreisajā un labajā pusē, atkritumu apsaimniekošanu sniegs jau esošais uzņēmums SIA "Eco Baltia Vide" par cenu 5,27 eiro par kubikmetru.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Babītes novada pašvaldības iepirkumu speciāliste Inga Ķemere, līgumi Babītes pagastā par atkritumu izvešanu būs jāpārskata visiem.

"Tiem klientiem, kurus turpmāk apkalpos SIA "Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums", līgums, pieciešot neērtības, būs jāslēdz no jauna, savukārt tiem klientiem, kurus jau apkalpo uzņēmums SIA "Eco Baltia Vide", par jauno atkritumu izvešanu būs jānoslēdz ar uzņēmumu vai nu vienošanās, vai jauns līgums," skaidroja I. Ķemere.

Viņa arī norādīja, ka jauno līguma slēgšanu organizēs paši atkritumu apsaimniekotāji, un pārejai būtu jānotiek trīs mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža. Līgums par atkritumu apsaimniekošanu ar konkursa uzvarētājiem tiks slēgts nākamnedēļ uz nākamajiem trīs gadiem ar iespēju to pagarināt līdz 2017. gadam.

Kā liecina informācija IUB vietnē, Babītes novada pašvaldība konkursu par atkritumu apsaimniekošanu izsludināja šā gada 29. septembrī un, konkursam noslēdzoties, uz atkritumu apsaimniekošanu Babītes pagastā pretendēja kopumā pieci uzņēmumi.

Līdz šim atkritumu apsaimniekošanu visā Babītes pagastā veica uzņēmums SIA "Eco Baltia Vide" par cenu 3,83 eiro par kubikmetru. Šī cena par atkritumu apsaimniekošanu iepriekšējo trīs gadu laikā netika mainīta.