25.11.2014 15:39

Novada mārketinga stratēģija "Teiksmainā Krimulda" gūst atzinību starptautiskā konkursā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Krimuldas novada mārketinga stratēģija "Teiksmainā Krimulda", kas tūristus vilina ar raganiņām un teiksmainām vietām, ieguvusi bronzas medaļu prestižā starptautiskā sabiedrisko attiecību konkursā.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja Krimuldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Ozoliņa, koncepts "Teiksmainā Krimulda" ieguvis godalgu konkursā "Baltic PR Award" kategorijā "PR pasākums", un augstais novērtējums iegūts vairāk nekā 90 darbu konkurencē. Krimuldas novada dome arī bija vienīgā pašvaldība, kas vispār ieguva kādu no godalgotajām vietām starptautiskajā konkursā.

Pēc viņas teiktā, konkursā augstu ticis novērtēts projekts "Atļauts burties jeb stāsts, kā mazam ciematam kļūt slavenam Latvijā", kas ieviesa to, ka Raganā vienu dienu gadā ir oficiāli atļauts burties.

""Atļauts burties jeb stāsts, kā mazam ciematam kļūt slavenam Latvijā" ir projekts, kas ļāva izskanēt Raganas ciemata vārdam gan Latvijā, gan ārvalstīs, reklamējot pasākumu "Reģu vakars". Ārvalstu televīzijas stāstīja par ciematu un aicināja to tūristiem apmeklēt. Novada domei izdevās radīt plašu rezonansi sabiedrībā, neiztērējot ne centa reklāmā, – tā izmantoja daudz mūsdienīgākus instrumentus, paziņojot par saistošo noteikumu maiņu, kas turpmāk atļaus domei noteikt dienas, kad var novadā pilnīgi oficiāli burties. Šāda ziņa ļoti labi atbilda jaunajam novada konceptam "Teiksmainā Krimulda"," pauda Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds, piebilstot, ka šī balva ir augsts novērtējums paveiktajam.

Šogad konkursā "Baltic PR Award" kategorijā "PR pasākums" līdz ar sumināto Krimuldas novada konceptu, pie godalgotās pirmās vietas tika "Tele 2" rīkotais pasākums Latvijas jauniešiem "ZZ čempionāts", savukārt otro vietu ieguva "Street Food" festivāls Tallinā.

Jau vēstīts, ka Krimuldas novads šogad sācis attīstīt jaunu tūrisma un identitātes konceptu "Teiksmainā Krimulda", kas simbolizē apdzīvotās vietas Turaidu un Raganu, kā arī skaisto novada dabu. Krimuldas novads ir arī iecienīta tūrisma vieta, tajā atrodas Turaida ar daļu no Turaidas muzejrezervāta, Reiņa trase, Krimuldas baznīca, Kubeseles atpūtas taka, Lēdurgas dendroparks un citas vietas.

"Baltic PR Award" ir lielākais komunikācijas un sabiedrisko attiecību nozares konkurss Ziemeļeiropā. Tas tiek rīkots kopš 2005. gada, un tajā ik gadu piedalās uzņēmumu, nevalstisko organizāciju, banku, radošo aģentūru un citu organizāciju pārstāvji, lai iepazītos ar Baltijas valstu labākajām kampaņām, projektiem, komunikācijas pasākumiem un aktivitātēm.

No kreisās: Krimuldas novada Attīstības nodaļas vadītāja Elīna Veidemane, pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Ozoliņa, izpilddirektors Laimonis Ozols, domes priekšsēdētāja vietniece Liene Jaundžeikare un domes priekšsēdētājs Guntars GrīnvaldsKoncepta "Teiksmainā Krimulda" radītājkomanda (no kreisās): Krimuldas novada pašvaldības attīstības nodaļas vadītāja Elīna Veidemane, sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Ozoliņa, izpilddirektors Laimonis Ozols, domes priekšsēdētāja vietniece Liene Jaundžeikare un domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds.