13.11.2014 15:50

Ikšķilei par 35 tūkstošiem eiro top jauns zīmols

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilei par 35 tūkstošiem eiro top jauns zīmols www.ikskile.com

Ikšķiles novada pašvaldībai top jauns zīmols jeb pilsētas mārketinga stratēģija, ko par 35 tūkstošiem eiro veido reklāmas aģentūra SIA "RCL".

Ikšķiles novada domes izpilddirektors Guntars Kurmis portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja, ka ideju par Ikšķiles novada zīmola izveidi rosināja novada domes deputāti un, tā kā līdz šim novadam sava tēla tā īsti nav bijis, šovasar ticis izlidināts iepirkumu konkurss, kurā uzvarējis SIA "RCL".

"Šobrīd pilsētai jau ir vairāk vai mazāk apstiprināts ģerbonis, bet ar to jau mūsdienās vairs nepietiek. Mēs esam izauguši līdz tam, lai šāds vienotais zīmols pilsētai būtu," sacīja G. Kurmis.

Viņš skaidroja, ka šāda pilsētas mārketinga stratēģija jau ir vairākām pašvaldībām Latvijā un tā savu efektivitāti novada atpazīstamības veicināšanā ir attaisnojusi. "Šāds zīmols jau ir, piemēram, Ventspilij, un tas strādā efektīvi, un, manuprāt, devīzi "Ventspils – pilsēta ar rītdienu!" zina ikviens," norādīja novada izpilddirektors.

Pēc viņa stāstītā, arī Ikšķile plāno izveidot gan savu publisko tēlu, gan devīzi, gan logo, gan īpašu stila grāmatu, kas būtu paredzēta novada izklaides pasākumu organizatoriem, lai tie, piemēram, varētu izstrādāt vienota dizaina afišas un biļetes.

"Stila grāmata dos to piedāvājumu uzņēmumiem, tostarp koncertu rīkotājiem. Būs vienota sistēma, kā noformējam krāsas, biļetes, afišas. Būs vienots tēls it visur! Šobrīd šāda vienota tēla pašvaldībai nav, tāpēc nākas katru reizi visu domāt no jauna," skaidroja G. Kurmis.

Kad portāls "Apriņķis.lv" Ikšķiles novada domes pārstāvim taujāja, vai 35 tūkstoši eiro pašvaldības mārketinga stratēģijas izveidei nav pārāk liela summa, G. Kurmis sacīja, ka šādu summu nav noteikusi pašvaldība, bet gan tirgus cena, par kuru šādi pakalpojumi tiek piedāvāti.

"Cenu, par kādu tiks veikta zīmola izveide, noteica konkursa uzvarētājs. Diemžēl konkursam pieteicās tikai viens pretendents, kurš arī uzvarēja. Nebija jau no kā izvēlēties! Varējām jau, protams, izsludināt jaunu iepirkumu konkursu, taču nolēmām to nedarīt, jo Latvijā nav nemaz tik daudz tādu reklāmas aģentūru, kam ir pieredze pašvaldības tēla radīšanā," klāstīja izpilddirektors.

Pašvaldības pārstāvis arī uzsvēra, ka SIA "RCL" padarītais tiks rūpīgi vētīts un mārketinga stratēģijas koncepcijas kvalitātes izvērtēšanā plānots pieaicināt labi zināmus reklāmas jomas ekspertus.

"Uzņēmums jau ir uzsācis darbu pie zīmola izveides, un es pats jau divu dienu laikā esmu pārliecinājies, ka SIA "RCL" speciālisti iegulda milzīgu darbu mārketinga koncepcijas izstrādē," atzina G. Kurmis.

Kā liecina Ikšķiles domes noslēgtais līgums ar SIA "RCL", uzņēmumam četru mēnešu laikā ir jāveic esošā Ikšķiles tēla analīze, jāizstrādā un jāievieš komunikācijas stratēģija, tostarp saziņai ar plašsaziņas līdzekļiem un sociālajos tīklos, jāizstrādā dizaina vadlīnijas un stila grāmata, kā arī jāizveido komunikācijas plāns diviem gadiem.

SIA "RCL" reklāmas aģentūras pakalpojumus sniedz kopš 1999. gada. Bet kopš 2004. gada SIA "RCL" pārstāv starptautisko reklāmas un mārketinga komunikāciju tīklu "TBWA\Worldwide". Uzņēmuma lielākie klienti ir "McDonald's", "Lattelecom", "Norde", "BMW" un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca.