17.04.2012 23:00

Olaines cietuma darbinieki tomēr nav mānījušies par trīnīšu piedzimšanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines cietuma darbinieki tomēr nav mānījušies par trīnīšu piedzimšanu Krišjānis Grantiņš

Jelgavniece Elīna Šakurova, kuras melošanas dēļ sabiedrība tika maldināta ar ziņu par piedzimušajiem trīnīšiem, turpina strādāt Olaines cietumā un no darba devēja nav saņēmusi nekādus oficiālus aizrādījumus vai sodu.

Cietuma vadība pagaidām nav saņēmusi informāciju, kas ļautu uzskatīt, ka Šakurova nodarbojas ar krāpšanu vai kādām citām pretlikumīgām darbībām, kā to laikrakstam "Zemgales Ziņas" norādījusi Šakurovai pazīstamā Ināra, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz saņemto informāciju no Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP).

Šakurova par uzraudzi Olaines cietumā strādā no 2008. gada. Šajā laikā nekādi dienesta pārkāpumi nav konstatēti. "Kas attiecas uz informāciju, kas publicēta portālā "zz.lv", mēs nevaram sniegt komentāru, jo mūsu rīcībā nav nekādu oficiālu dokumentu, kas apliecinātu, ka mūsu darbiniece iesaistīta krāpnieciskās darbībās. Sievietēm, kas jūtas apkrāptas, par to ir nekavējoties jāziņo policijai," norādīja IeVP.

Tomēr, ja policija apstiprinās faktu, ka Šakurova ir nodarbojusies ar krāpšanu, IeVP lems par viņas turpmāko atrašanos dienestā.

Cita starpā aģentūra LETA noskaidroja, ka Šakurovas kolēģi Olaines cietumā neesot neko dzirdējuši par to, ka viņa būtu stāvoklī. Šakurova arī neesot devusies dekrētā.

Kā ziņots, piektdien, 13.aprīlī, plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz Jelgavas pilsētas pašvaldību, ziņoja, ka Šakurovai piedzimuši trīnīši, tomēr Labklājības ministrija šo informāciju neapstiprināja. Portāls "zz.lv" pēc tam vēstīja, ka Šakurovai patiesībā nav piedzimuši trīnīši, bet šādas ziņas līdz pašvaldībai un medijiem nonākušas, jo kāds no Olaines cietuma kolēģiem esot izspēlējis ļaunu joku, izmantojot viņas telefonu.

17. aprīlī portāls "zz.lv" publicējis pavisam citu stāstu, no kura noprotams, ka viltus grūtniecība bijusi rūpīgi izplānota krāpšana, kura, iespējams, būtu turpinājusies, ja vien ziņa par trīnīšu piedzimšanu piektdien nebūtu sasniegusi medijus, kas oficiālu apstiprinājumu šim faktam nevarēja iegūt.

Šakurovas paziņa Ināra pastāstījusi, ka jaunā sieviete viņai esot melojusi kopš pērnā oktobra - stāstījusi, ka ir stāvoklī, iespējams, nolūkā izkrāpt naudu vēl nedzimušo mazuļu vajadzībām. Visticamāk, izdomājums bijis arī stāsts par vēl nedzimušo bērnu tēvu, kurš it kā Norvēģijā nesen gājis bojā.

To, ka Šakurova melo, laikrakstam apliecinājusi arī viņas māte, norādot, ka meita nav bijusi stāvoklī. Cita starpā portālā "calis.lv" esot organizēta arī mantu ziedošana Šakurovai pēc vēl nedzimušo bērnu tēva bojāejas.

Iepriekš:
Kāds no Olaines cietuma darbiniekiem pajoko, ka kolēģei piedzimuši trīnīši