04.01.2014 16:31

Nu arī Ikšķilei ir savs tūrisma informācijas centrs

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nu arī Ikšķilei ir savs tūrisma informācijas centrs www.ogrenet.lv

3. janvārī atklāts Ikšķiles novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) Ikšķilē, Birzes ielā 33A, kur labiekārtota telpa pasta ēkā, ko pašvaldība pārņēma savā īpašumā pagājušā gada sākumā.

Jaunizveidotajā Ikšķiles novada Tūrisma informācijas centrā strādās tūrisma organizatore Agneta Briģe, kura jau iepriekš atzina, ka tūrisma attīstība ir viena no prioritātēm Ikšķiles novadā.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš uzsvēra, ka šis notikums ir ļoti svarīgs: "Līdz šī projekta realizācijai noiets garš ceļš, lai mēs šo tūrisma jomu akcentētu, lai mēs varētu mūsu ciemiņiem un tūristiem rādīt. Ikšķiles novads ir Latvijas ģeogrāfiskais centrs, un mēs ar to lepojamies. Informācijas centrā būs materiāli ne tikai par Ikšķili un novadu, bet arī par mūsu kaimiņiem un tālāk. Te drīzumā varēs iegādāties arī suvenīrus."

Pašvaldības vadītājs lielu paldies sacīja gan bijušajai Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūrai (OITAA) un tās vadītājai Ievai Tumanai, gan arī Ikšķiles novada iedzīvotājiem par pausto atbalstu, īpaši novada vēstures entuziastam Jānim Hartmanim, un jaunā Tūrisma informācijas centra vadītājai Agnetai Briģei.

Savukārt bijusī OITAA direktore I. Tumana atzina, ka viņai ir prieks gan par jauno TIC, gan par Ikšķiles novada domes deputātiem, kuri tomēr lēma par šāda centra izveides nepieciešamību.

Tūrisma informācijas centrs piedāvās ar tūrismu saistītu informāciju – ceļvežus, kartes, ziņas par tūrisma objektiem, apskates vietām, muzejiem, naktsmītnēm, ēdināšanas un aktīvās atpūtas iespējām Ikšķilē un citviet Latvijā.

Atklāšanas pasākumā piedalījās arī Ikšķiles novada domes deputāti Jānis Rudzītis, Valentīns Špēlis, Ivars Viļums un Zane Bēķe, pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca, Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Dzintra Čudare, Izglītības nodaļas vadītāja Māra Niedra, vidējās paaudzes deju kolektīva "Upe" vadītājs Didzis Apsītis, Ogres novada domes deputāts Egils Helmanis un citi.

Jau rakstīts, ka Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldības nolēma reorganizēt OITAA, saglabājot kopīgās intereses dabas parka "Ogres Zilie kalni" attīstībā, vienlaikus nodalot novadu tūrismu attīstību atsevišķi.

Fotogalerija no atklāšanas pasākuma.

Iepriekš:
Jaunajai Ogres un Ikšķiles pašvaldību aģentūrai meklē direktoru
Tagad Rīgu varēs redzēt no jauna skatu torņa Ogres Zilajos kalnos