08.08.2013 09:23

Lasītāja: Vai Carnikava drīz slīks atkritumos?

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Carnikavas novadā nomainījās atkritumu apsaimniekotājs, bet jaunais atkritumu izvedējs meklē ieganstu, lai attaisnotu savu neizdarību," uzskata novada iedzīvotāja. Publicējam viņas vēstuli. 

"Es te rakstu vieniem, tad otriem, bet nekas konkrēti nav skaidrs. Tā vietā visi vaino tikai iepriekšējo atkritumu izvedēju. Man kā Carnikavas novada iedzīvotājai ir bail domāt, ka drīzumā novada teritorijas pārvērtīsies atkritumu izgāztuvē. Lai censtos risināt situāciju, nosūtīju vēstules gan Carnikavas novada domei, gan uzņēmumam SIA "Vides pakalpojumu grupa". Tajā rakstu, ka vēlos uzzināt, pie kā mēs varam vērsties pašvaldībā, lai uzzinātu precīzu situāciju par atkritumu izvešanu Carnikavas novadā. Kāpēc tā?

Kā iepriekš tika prasīts, noslēdzām līgumu ar uzņēmumu "Vides pakalpojuma grupa", kuri solīja, ka konteineri paliks iepriekšējie, bet te saņemam informāciju no vecā apsaimniekotāja "Eco Baltia Vide", ka mums tie ir jāatbrīvo, jo viņi tos savāks.

Tad kur lai mēs liekam atkritumus?

Lasu pašvaldības mājaslapā, ka tos var ievietot maisā un nolikt ārpus žoga. "Vides pakalpojumu grupa" tos pēcāk savāks. Taču tas ir ārprāts, jo suņi, kaķi, lapsas un citi dzīvnieki tos izvazās pa visu novada teritoriju, un tā pārvērtīsies par izgāztuvi. Arī tie, kuriem nebūs līgumu ar jaunajiem apsaimniekotājiem, gan jau izmantos iespēju un noliks šos maisus pie mūsējiem.

Uzskatu, ka šajā situācijā varēja vismaz katrā ciemā uzlikt ielu malās lielās urnas, lai cilvēki varētu izmest atkritumu maisiņus līdz brīdim, kad katram līguma slēdzējam piegādās savus konteinerus.

Viss šis pasākums ir ļoti dīvains, jo "Vides pakalpojuma grupa" taču jau senāk zināja, ka viņiem būs jānodrošina atkritumu izvešana Carnikavas novadā, bet sajūta tāda, ka līdz tam netika veikti nekādi sagatavošana darbi. Varēja pārņemt līgumus un konteinerus no iepriekšējā apsaimniekotāja, un lieta būtu darīta. Bet pašlaik sanāk, ka divi uzņēmumi nevienojas, un no tā cieš novada iedzīvotāji un arī novada teritorija.

Jāpiebilst, ka kopumā informācijas aprite par to, kas un kā notiek, ir ļoti vāja. Senāk nu jau bijušais izpilddirektors Imants Pastros publiski solīja, ka pēc pašvaldību vēlēšanām Carnikavas novada mājas lapā tiks atjaunots iedzīvotāju forums ar iespējām apmainīties ar informāciju un komentāriem, bet, cik es 7. augustā to aplūkoju, nekas nav mainījies.

Tas ir ļoti slikti, jo iedzīvotāji nevar apmainīties ar informāciju par to, ko viņi zina par atkritumu izvešanu mūsu novadā. Nezinu, no kā baidās I. Pastora kungs, ka šo savu solījumu nav izpildījis, bet vajag strādāt tā, lai nebūtu ne no kā jābaidās un jākaunas.

Nosūtīju elektronisko pastu arī SIA "Vides pakalpojumu grupa". Vaicāju: kā tas nākas, ka bija plānots pēc līguma izvest atkritumus katra mēneša pirmajā un trešajā pirmdienā, bet tagad maināt izvešanas grafiku, jo sanāk, ka mēneša pirmā ceturtdiena augustā ir pagājusi un trešā tikai būs.
Labi, būs ceturtdienās, bet tagad sanāk, ka pirmā atkritumu izvešana būs tikai 15. augustā, kas jau ir šī mēneša trešā ceturtdiena. Vai tas nozīmē, ka atkritumus Carnikavā vedīs tikai pēc trim nedēļām?

Tāpat man nav skaidrs, ka kad tiks uzstādīti konteineri? Uzņēmums taču jau maijā zināja, ka uzvarējis konkursā, tāpēc bija pietiekami daudz laika, lai sagatavotos. Taču tagad – lai kur arī lasu, viss tiek novelts uz iepriekšējo atkritumu izvedēju, jo tas neesot piekritis pārdot atkritumu urnas. Kaut kā negribētu piekrist gan.

Tāpat vēlējos noskaidrot, vai jaunais apsaimniekotājs savāks maisiņus, ja tie būs lapsu vai suņu izvandīti. Pieļauju, ka nākamā gada Lielajā talkā mēs vāksim tos atkritumus, kuri šajā laikā būs nokļuvuši grāvjos, mežos un citās vietās, jo cilvēkiem vienkārši nav tos kur likt."

Iepriekš:
Uzņēmums Carnikavā apgrūtina pāreju pie jaunā atkritumu apsaimniekotāja
No 1. augusta Carnikavā būs mazāks atkritumu apsaimniekošanas tarifs