01.08.2013 09:30

Uzņēmums Carnikavā apgrūtina pāreju pie jaunā atkritumu apsaimniekotāja

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzņēmums Carnikavā apgrūtina pāreju pie jaunā atkritumu apsaimniekotāja www.carnikava.lv

No 1. augusta Carnikavas novadā spēkā stājas jauns, krietni mazāks sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs, un turpmākos piecus gadus atkritumu apsaimniekošanu nodrošinās SIA "Vides pakalpojumu grupa".

Tomēr sarežģījumus rada iepriekšējā atkritumu apsaimniekotāja SIA "Eco Baltia Vide" rīcība, norāda pasvaldība. Šis uzņēmums nav nodevis pilnu informāciju jaunajam atkritumu apsaimniekotājam par datiem, kas attiecas uz Carnikavas novada iedzīvotāju konkrētajām atkritumu izvešanas dienām un to izvešanas biežumu. "Tāpēc pastāv iespēja, ka pārejas periodā kādam iedzīvotājiem savlaicīgi netiks izvesti atkritumi," norāda pašvaldības aģentūras "Carnikavas komunālserviss" direktors Ivars Elksnis.


Šā gada 31. maijā saskaņā ar atklātā konkursa "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Carnikavas novada administratīvajā teritorijā" iepirkumu procedūras rezultātiem tika noslēgts līgums ar SIA "Vides pakalpojumu grupa", jo minētais uzņēmums par pakalpojumu piedāvāja mazāko cenu – 3,68 Ls/m3 bez PVN.

Sākot no 1. augusta, Carnikavas novada iedzīvotājiem par vienu kubikmetru sadzīves atkritumu izvešanu jāmaksā 4,45 Ls/m3 (ar PVN). Tas ir ievērojami mazāk, jo līdz šim par vienu kubikmetru sadzīves atkritumu izvešanu carnikaviešiem bija jāmaksā 5,70 Ls/m3 (ar PVN).

Saistībā ar atkritumu apsaimniekotāju maiņu pakalpojuma sniegšana netiks pārtraukta, taču iedzīvotāji ir aicināti laikus noslēgt līgumu ar jauno apsaimniekotāju SIA "Vides pakalpojumu grupa". 
Aģentūra "Carnikavas komunālserviss" aicina iedzīvotājus būt saprotošiem, un, noslēdzot līgumu ar jauno atkritumu apsaimniekotāju, sniegt nepieciešamo informāciju.