06.08.2013 17:33

Carnikavā un Ādažos stiprinās aizsargdambjus; Babītē atjaunos polderus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītē cīnīsies pret plūdiem, rekonstruējot poldera sistēmu. Babītē cīnīsies pret plūdiem, rekonstruējot poldera sistēmu. www.babite.lv

Valdība 6. augustā uzklausīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) plānus par plūdu risku mazināšanu līdz 2015. gadam, kas paredz gan vairāku aizsargdambju rekonstrukciju, gan trīsdimensiju karšu izgatavošanu.

Informatīvajā ziņojumā aprakstīts, kādi infrastruktūras rekonstruēšanas, atjaunošanas vai būvniecības darbi saistībā ar plūdu draudu mazināšanu ir paredzēti šogad un turpmākajos gados. Plūdu risku mazināšanai Carnikavas novadā paredzēts izlietot 1,13 miljonus latu, bet Ādažu novadā – 674 820 latus. Tāpat ar Eiropas rekonstrukcijas un attīstības fonda līdzfinansējumu šogad plānots rekonstruēt Babītes poldera un sūkņu stacijas "Babīte" krājbaseinu. 

Ministrija sola, ka līdz šā gada beigām tā izveidos Daugavas, Gaujas un Lielupes baseina darba grupas, kas koordinēs preventīvos un gatavības pasākumus plūdu riska samazināšanai un novēršanai, tostarp sagatavos priekšlikumus par kārtību, kādā tiek pieņemti lēmumi par nepieciešamību veikt ārkārtas aerofotogrāfēšanu un aerolāzerskenēšanu, vēsta LETA. VARAM arī būs nepieciešami līdzekļi, lai turpmākajos gados uzturētu plūdu riska informācijas sistēmu, taču par līdzekļu piešķiršanu lems kontekstā ar turpmāko gadu valsts budžetu.


Iepriekš:
Babītē cīnīsies pret plūdiem, rekonstruējot poldera sistēmu
Plūdu "sagrauzto" ceļu atjaunošana Carnikavā izmaksā teju 20 tūkstošus latu