09.07.2013 07:39

Pašvaldība: Ancāns sniedz nepatiesu informāciju un bloķē pašvaldības kultūras aģentūras interneta vietni

Autors  Vineta Bērziņa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē 1. jūlijā deputāti nolēma līdz rudenim atstādināt Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras (ĶNKA) direktoru Artūru Ancānu. Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē 1. jūlijā deputāti nolēma līdz rudenim atstādināt Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras (ĶNKA) direktoru Artūru Ancānu. www.parkulturu.lv

Atsaucoties uz šomēnes publicēto Ķekavas novada kultūras aģentūras bijušā direktora Artūra Ancāna versiju par atstādināšanu no amata, atbild Ķekavas novada dome.

To, ka A. Ancāns sniedzis nepatiesu informāciju, Ķekavas novada dome var dokumentāli pierādīt. A. Ancāns publikācijā atzinis, ka viņš tikai no publiski pieejamās informācijas zina par savu atstādināšanu. Patiesībā 2. jūlija vakarā dziesmu svētku pasākuma laikā uz it kā slimības lapas esošais A. Ancāns tika sastapts Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Tad arī viņam tika nodoti dokumenti par atstādināšanu. Par šo faktu ir sastādīts arī akts. Tāpat melīgi ir apgalvojumi par darba kabineta durvju it kā uzlaušanu. Patiesībā tas tika atslēgts.


Runājot par A. Ancāna darba nespēju, 1. jūlijā viņš par savu slikto pašsajūtu paziņoja domes sēžu sekretārei, kad tā dažas stundas pirms domes sēdes informēja par sēdē izskatāmiem jautājumiem, tostarp A. Ancāna domes lēmuma nepildīšanu. Par slimības lapu oficiāli netika paziņots personāla daļai, savukārt par dziesmu svētku galveno atbildīgo novadā A. Ancāns tika noteikts jau pavasarī, nevis 1. jūlijā, kā viņš to apgalvo. Esot galvenajam dziesmu svētku koordinatoram Ķekavas novadā, viņš bija lūdzis domes vadībai piešķirt atvaļinājumu tieši svētku nedēļā. Taču dome šo atvaļinājumu nepiešķīra.

Šobrīd pienākumu izpildītāja Ineta Muižniece nodrošina aģentūras darbību, tāpat ir izveidota izvērtēšanas komisija, kuras uzdevums ir pārbaudīt atstādinātā Ķekavas novada kultūras aģentūras (ĶNKA) direktora Artūra Ancāna darba atbilstību normatīvo aktu prasībām. Komisijas sastāvā ir Ķekavas novada domes Kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs Arvīds Platpers, deputāti Vēsma Ozoliņa, pašvaldības juriste Ilga Viegliņa un sertificēts auditors.

Lai A. Ancāns nevarētu ietekmēt izvērtēšanas komisijas darbu, viņš tika atstādināts uz pārbaudes laiku, un šis domes lēmums ir pilnībā attaisnojies. To apliecina gan, piemēram, A. Ancāna publiski "Rīgas Apriņķa Avīzē" un portālā "Apriņķis.lv" izteiktā nepatiesā informācija saistībā ar viņa atstādināšanu, gan pretlikumīgi veiktās aktivitātes jau pēc atstādināšanas.

Lai gan A. Ancāns ir atstādināts no ĶNKA direktora pienākumu pildīšanas, viņš pagājušajā nedēļā pretlikumīgi ir nobloķējis ĶNKA interneta vietni, kas ir pašvaldības, nevis A. Ancāna privātais īpašums, līdz ar to liedzot novadniekiem sekot līdzi lielākajam kultūras notikumam – dziesmu svētkiem – un Ķekavas novada kolektīvu dalībai šajos svētkos.

Pašvaldībai veicot izpēti, tika noskaidrots, ka ĶNKA interneta vietne atradusies uz A. Ancāna privātā servera, kas izmitināts Datu centā, un interneta vietnes atrašanos uz šī servera apmaksājusi pašvaldība. Šobrīd A. Ancāns ir paņēmis ĶNKA interneta vietnes oriģinālversiju un serveri, līdz ar to šobrīd tā publiski nav pieejama.