29.06.2013 14:25

Arī Krimuldā par atkritumu izvešanu rūpēsies ZAAO

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī Krimuldā par atkritumu izvešanu rūpēsies ZAAO Krišjānis Grantiņš

Līdzīgi kā daudzās citās Latvijas, tostarp Pierīgas, pašvaldībās, arī Krimuldā atkritumu apsaimniekošana uzticēta vienam uzņēmumam – SIA "ZAAO".

Tādēļ tiem, Krimuldas novada iedzīvotājiem, kuriem atkritumus izveda SIA "Jumis" un kuri tikai tagad ir saņēmuši vēstules no minētā uzņēmuma par līgumu pārtraukšanu, aicināti sazināties ar SIA "ZAAO", lai noslēgtu jaunu līgumu par atkritumu izvešanu. Tas jāizdara savlaicīgi, jo pretējā gadījumā bijušais atkritumu izvedējs konteinerus noņems, bet jaunais nebūs uzlicis.

Jānorāda, ka SIA "ZAAO" no pērnā gada izved atkritumus arī Saulkrastu iedzīvotājiem, un pirms šī lēmuma pieņemšanas izveidojās domubiedru grupa, kura vēlējās aizkavēt to, jo uzskatīja, ka cilvēkiem pašiem jādod iespējas izvēlēties atkritumu izvedējs, kā tas bija pirms tam. Neapmierināti ar jauno atkritumu apsaimniekotāju pērn bija arī Mārupes iedzīvotāji. Šī Pierīgas novada iedzīvotāji uzskatīja, ka jaunā atkritumu apsaimniekotāja "EKO Rīga" piedāvātais līgums pakalpojuma saņēmējam ir izteikti neizdevīgs un nedraudzīgs. Iedzīvotāji toreiz raizējās, ka daļa atkritumu netiks izvesta vispār un, izmantojot monopolstāvokli novadā, uzņēmums nekavēsies pie pirmās iespējas palielināt atkritumu izvešanas cenas.

Iepriekš:
Saulkrastos visu atkritumu apsaimniekošana uzticēta vienam uzņēmumam
Iedzīvotāju protesti nelīdz, mārupiešu mēslus tomēr savāks "Eko Rīga"