10.06.2013 09:12

Ojāra Vācieša kapavietas sakārtošanai no valdības lūdz 52 111 latus

Autors  www.kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ja viss ritēs, kā iecerēts, jau nākamajā gadā O.Vācieša atdusas vieta varētu izskatīsies šādi. Ja viss ritēs, kā iecerēts, jau nākamajā gadā O.Vācieša atdusas vieta varētu izskatīsies šādi. www.carnikava.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūdz valdību piešķirt finansējumu 52 111 latu apmērā, lai varētu atbalstīt Carnikavas novada domi dzejnieka Ojāra Vācieša memoriāla izveidē.

Šogad aprit 80 gadi, kopš ir dzimis Ojārs Vācietis, un ir pagājuši 30 gadi, kopš viņš aizgājis mūžībā. Viņa atdusas vieta ir Carnikavas novada kapsētā, un, kā norāda VARAM, tā joprojām nav pienācīgi sakopta. Tāpēc, sagaidot dzejnieka 80 gadu jubileju un izrādot cieņu viņa veikumam dzīves laikā, ir nepieciešams sakārtot viņa un viņa dzīvesbiedres Ludmilas Azarovas kapavietu, vienlaicīgi radot estētiski sakārtotu vides ainavu ar kultūrvēsturisku nozīmi.

Abu dzejnieku kapavietas sakārtošanu ir uzņēmusies Carnikavas novada dome un ir gatava ieguldīt arī savus līdzekļus projekta īstenošanā. Saskaņā ar Carnikavas novada domes informāciju kopējās projekta īstenošanas izmaksas varētu būt 170 372 lati, no kuriem lielākā summa – 164 322 lati – būvniecības un tēlniecības izmaksām. 52 111 lati nepieciešami materiālam jeb granītam.

Lai īstenotu projektu, 70 000 latus Carnikavas novada dome cer iegūt no sponsoriem un ziedotājiem, 48 264 latus paredzēs pašvaldības 2014.gada budžetā. No valsts tiek lūgti 52 111 lati granīta iegādei. Šos līdzekļus VARAM lūdz piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Jautājumu par finansējuma piešķiršanu skatīs otrdien, 11.jūnijā, valdības sēdē.

Vācieša memoriāls Carnikavā, iespējams, būs jau nākamgad