10.04.2015 10:14

Krimiķis Ropažos. Kuram taisnība? Turpinājums

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pēc raksta "Krimiķis Ropažos. Kuram taisnība?" publicēšanas šā gada 6. marta "Rīgas Apriņķa Avīzē" laikraksta redakcijā vērsās Alens Turkupols ar apgalvojumu, ka Ropažu novada pašvaldības policija viņu apmelo.

"Pretēji pašvaldības policijas priekšnieka Veličko avīzē paustajam, neesmu šogad janvārī aizturēts ne reizi," pauda A. Turkupols. Viņš arī atzīmēja, ka ir vērsies Valsts policijā ar iesniegumu ierosināt kriminālprocesu par viņa apmelošanu.

"Uzskatu, ka Ropažu novada pašvaldības policijas priekšnieks avīzei sniedzis nepatiesu informāciju, tāpēc vērsos policijā, lai izskata šo goda un cieņas aizskaršanu," skaidroja A. Turkupols. "Ja policija atteiks rosināt kriminālprocesu, es vērsīšos tiesā," teica A. Turkupols.

Skaidrības labad atgādināsim, ko jau pieminētajā "Rīgas Apriņķa Avīzes" publikācijā pauda Ropažu novada pašvaldības policijas priekšnieks Diāns Veličko: "A. Turkupols 2015. gada janvārī, pamatojoties uz saņemtajiem izsaukumiem no Ropažu novada iedzīvotājiem, ticis divas reizes aizturēts, kā arī pēc aizturēšanas viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā stiprā alkoholisko dzērienu ietekmē, kā rezultātā tiek aizskarta citu personu cieņa un gods. Uz abiem izsaukumiem reaģēja Ropažu novada pašvaldības policija."

Lūgts komentēt A. Turkupola pretenziju, D. Veličko precizēja, ka, sniedzot atbildi avīzei, bija vēlējies uzsvērt, ka A. Turkupols nelielā laika sprīdī bija aizturēts divas reizes un vienā no aizturēšanas reizēm viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

"Iespējams, neesmu bijis pietiekami precīzs, norādot, ka aizturēšana notikusi janvārī. Precizējot informāciju, informēju, ka iepriekšējā rakstā viena no minētajām aizturēšanām un protokola sastādīšana pēc saņemtiem izsaukumiem no Ropažu novada iedzīvotājiem notika decembra beigās, bet protokols skatīts janvārī. Toreiz decembrī A. Turkupols pats parakstīja protokolu un neapšaubāmi lika noprast par vēršanos pret policiju visdažādākajos veidos," skaidroja D. Veličko.

"Otrajā gadījumā, kad iedzīvotāji janvārī izsauca pašvaldības policijas darbiniekus, A. Turkupolam protokols netika sastādīts. Tas rakstā nav arī apgalvots," precizēja Ropažu novada pašvaldības policijas priekšnieks D. Veličko.