20.04.2012 12:27

No maluzvejnieku tīkliem atbrīvo 200 kilogramus karūsu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Veicot nakts reidu Babītes ezerā, vides inspektori no ūdens izcēluši nelikumīgi ievietotus tīklus un atbrīvojuši no tiem 200 kilogramu karūsu.

Lai arī inspektori vairākas stundas vēroja ezerā ieliktos tīklus, cerot, ka maluzvejnieki tiem atnāks pakaļ, neviens pēc tīkliem tomēr neieradās, un inspektori paši no ūdens izcēla deviņus tīklus, kuru kopējais garums bija 950 metri.


Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns aģentūrai LETA minēja, ka tīklos lielākā daļā bija karūsas, bet aptuveni 20 procenti bija brekši. No tīkliem izdevies atbrīvot arī divus līņus, asari un līdaku.

"Iestājoties siltākam laikam, aktīvāki kļuvuši arī maluzvejnieki, tādēļ milzīga pateicība tiem makšķerniekiem, kuri ziņo par novērotajām nelikumībām," sacīja inspektors.

Atgādinām, ka arī naktī uz piektdienu, 20. aprīli, Valsts vides dienesta (VVD) inspektori pieķēruši divus maluzvejniekus ar lomu 30 kg svarā, veicot reidu Lielajā Baltezerā. Vienam no likumpārkāpējiem izdevies aizbēgt.

Lielajā Baltezerā pieķer maluzvejnieku ar 30 kilogramu lomu