20.04.2012 09:44

Lielajā Baltezerā pieķer maluzvejnieku ar 30 kilogramu lomu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Naktī uz piektdienu, 20. aprīli, Valsts vides dienesta (VVD) inspektori, veicot reidu Lielajā Baltezerā, pieķēruši divus maluzvejniekus, no kuriem vienam izdevies aizbēgt.

Pārkāpējus VVD inspektori novēroja aptuveni stundu, kuru laikā tie no ezera cēla ārā tīklus. Brīdī, kad abas vainīgās personas ar laivu bija pieairējušās krastā, tās ieraudzīja inspektoru un sāka bēgt ar visām zivīm, aģentūrai LETA pastāstījis VVD Rīgas sektora vadītājs Andris Strautiņš.

Bēgot zivju kaste tika nomesta, un vienam no pārkāpējiem tomēr izdevās aizmukt. Aizturēt izdevās 1959. gadā dzimušu vīrieti, kurš stāstīja, ka tīklus ezerā ielikuši jau iepriekšējā naktī, līdz ar to tīkli ezerā jau bija nostāvējuši vienu diennakti. Savukārt, izvaicāts par aizmukušo pārinieku, pārkāpējs minēja, ka zinot tikai viņa vārdu, vēstīja Strautiņš.

Naudas sods par šādu pārkāpumu ir no 200 līdz 500 latiem. Lomā bija 30 kilogrami zivju, tostarp piecas līdakas. Zivis bija beigtas, līdz ar to atlaist tās vairs nevarēja. Zivju resursiem nodarītie zaudējumi ir 600 latu apmērā. Patlaban ir līdaku nārsta laiks un par vienu noķertu līdaku soda nauda ir 100 lati, uzsvēra VVD pārstāvis.

Aizturētajai personai atsavināta airu laiva un trīs tīkli ar kopējo garumu 300 metri. Šī ir pirmā reize, kad vides inspektori notvēruši aizturēto personu, taču informācija par abu vīriešu nodarbošanos ar maluzvejniecību vides inspektoriem jau bija iepriekš. Aizturētais ir Baltezera ciemata iedzīvotājs.