19.04.2012 10:00

Viltus trīnīšu māte aizgājusi no darba Olaines cietumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viltus trīnīšu māte aizgājusi no darba Olaines cietumā arhīvs

Olaines cietuma darbiniece Elīna Šakurova, kuras iespējamās melošanas dēļ sabiedrība tika maldināta ar ziņu par piedzimušajiem trīnīšiem, šorīt iesniegusi atlūgumu un jau atvaļināta no dienesta.

Olaines cietumā notika dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai vēl kāds ieslodzījuma vietas darbinieks, neskaitot Elīnu, bijis iesaistīts maldinošo īsziņu sūtīšanā. Pārbaudē atklājies, ka melīgās īsziņas par trīnīšiem sūtījusi tikai Šakurova. To apstiprinājusi arī viņa pati, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) sniegto informāciju.

Šorīt Šakurova iesniegusi atlūgumu un jau pieņemts lēmums par viņas atvaļināšanu no dienesta. Kā ziņots, Šakurova par uzraudzi Olaines cietumā strādāja no 2008. gada. Šajā laikā nekādi dienesta pārkāpumi netika konstatēti.

"Kas attiecas uz informāciju, kas publicēta portālā "zz.lv", mēs nevaram sniegt komentāru, jo mūsu rīcībā nav nekādu oficiālu dokumentu, kas apliecinātu, ka mūsu darbiniece iesaistīta krāpnieciskās darbībās. Sievietēm, kas jūtas apkrāptas, par to ir nekavējoties jāziņo policijai," norādīja IeVP.

LETA noskaidroja, ka Šakurovas nu jau bijušie kolēģi Olaines cietumā neesot neko dzirdējuši par to, ka viņa būtu stāvoklī. Šakurova arī neesot devusies dekrētā.

Kā ziņots, piektdien, 13. aprīlī, plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz Jelgavas pilsētas pašvaldību, ziņoja, ka Šakurovai piedzimuši trīnīši, tomēr Labklājības ministrija šo informāciju neapstiprināja. Portāls "zz.lv" pēc tam vēstīja, ka Šakurovai patiesībā nav piedzimuši trīnīši, bet šādas ziņas līdz pašvaldībai un medijiem nonākušas, jo kāds no Olaines cietuma kolēģiem esot izspēlējis ļaunu joku, izmantojot viņas telefonu.

Otrdien, 17. aprīlī, "zz.lv" publicēja pavisam citu stāstu, no kura noprotams, ka viltus grūtniecība bijusi rūpīgi izplānota krāpšana, kas, iespējams, būtu turpinājusies, ja vien ziņa par trīnīšu piedzimšanu piektdien nebūtu sasniegusi medijus, kas oficiālu apstiprinājumu šim faktam nevarēja iegūt.

Šakurovas paziņa Ināra "zz.lv" pastāstījusi, ka jaunā sieviete viņai esot melojusi kopš pērnā oktobra - stāstījusi, ka ir stāvoklī, iespējams, nolūkā izkrāpt naudu vēl nedzimušo mazuļu vajadzībām. Visticamāk, izdomājums bijis arī stāsts par vēl nedzimušo bērnu tēvu, kurš it kā Norvēģijā nesen gājis bojā.

To, ka Šakurova melo, laikrakstam apliecinājusi arī viņas māte, norādot, ka meita nav bijusi stāvoklī. Cita starpā portālā "calis.lv" esot organizēta arī mantu ziedošana Šakurovai pēc it kā vēl nedzimušo bērnu tēva bojāejas.

Iepriekš:
Olaines cietuma darbinieki tomēr nav mānījušies par trīnīšu piedzimšanu