13.04.2012 14:32

Kaķīškalna traģēdiju nofilmējusi mirušā puiša draudzene

Autors  Ivo Jirgens, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kaķīškalna traģēdiju nofilmējusi mirušā puiša draudzene Krišjānis Grantiņš

Viena no melnākajām lappusēm pagājušo Lieldienu brīvdienu laikā tika ierakstīta Siguldas Kaķīškalnā, kur dzīvību zaudēja 26 gadus vecs vīrietis.

Traģiskais negadījums notika 7. aprīļa pievakarē, kad, šļūcot no kalna un ietriecoties kokā slēpošanas trases malā, viens vīrietis gāja bojā, bet otrs, sešus gadus jaunāks, ar kājas un ribu lūzumiem un citiem nopietniem savainojumiem tika nogādāts slimnīcā.


Vairāk paveicās trešajam vīrietim, kurš pa ceļam bija nokritis un tika sveikā ar vieglām traumām. Policijā sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību, kas palīdzēs noskaidrot lietas apstākļus. Sākotnējā informācija liecina, ka notikušais ir vien traģisks nelaimes gadījums.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa priekšnieks Andris Vīgants apstiprināja informāciju, ka policijas rīcībā nonācis negadījuma videoieraksts, ko ar mobilo telefonu veikusi puišu draudzene. "Tas tikai apliecina uzskatu, ka šajā reizē neviens nav vainojams. Viņi centās bremzēt ar kājām, taču ātrums bija pārāk liels..."

To, ka pavasarī uz cietā sniega šādā veidā izmantotie braucamlīdzekļi kļūst grūti vadāmi un tāpēc īpaši bīstami, apliecināja arī Kaķīškalna trases saimnieks Rolands Rapa.

Pretenziju pret trases darbiniekiem policijai neesot. "Pirmkārt, slēpošanas trase 1. aprīlī bija beigusi darbu. Otrkārt, ne Kaķīškalnā, ne citur trases nav nožogotas, un likumdošanā tas arī netiek prasīts. Līdz ar to jebkurš jebkurā laikā tai var piekļūt un rīkoties pēc sava prāta. Cita lieta, ja šāds negadījums būtu noticis trases darbības laikā," tā A. Vīgants.

Pagaidām policijas un trases pārstāvju viedoklis faktiski atšķiras tikai par vienu un ne pārāk būtisku detaļu. A. Vīgants pauda uzskatu, ka šļūkšanai no kalna puiši izmantojuši polsterētu matraci, kādi drošības apsvērumu dēļ izvietoti gar trasi. Savukārt R. Rapa apgalvoja, ka visi polsterējumi atrodas savās vietās un, viņaprāt, ticamāka ir versija, ka negadījumā iesaistītie izmantojuši līdzi paņemtu polietilēna maisu.

Visticamāk, nākamās nedēļas sākumā policijai varētu kļūt zināmi ekspertīzes rezultāti. Tad būs oficiāli skaidrs gan nāves iemesls, gan tas, vai puiši bija alkohola reibumā.

"Par spīti visiem drošības pasākumiem, šādi gadījumi diemžēl notiek – cilvēki iet bojā autoavārijās, nositas ekstrēmo sporta veidu sacensību laikā," liktenīgo negadījumu Kaķīškalnā rezumē A. Vīgants.

Iepriekš:
Saulkrastos sadeg divi cilvēki, Siguldā viens nositas, šļūcot no kalna