24.10.2014 11:27

Carnikavas novadā cittautieši bez maksas varēs apgūt latviešu valodu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas novadā cittautieši bez maksas varēs apgūt latviešu valodu foto.delfi.lv

Carnikavas novada dome jau trešo gadu pēc kārtas cittautiešiem organizēs bezmakas latviešu valodas apguves kurus. Šogad dome plānojusi izglītot 20 cilvēkus, tam atvēlot kopumā trīs tūkstošus eiro.

Portālam "Apriņķis.lv" stāsta Carnikavas Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Elita Terentjeva: "Pašvaldības organizētās latviešu valodas apmācības pēc domes iniciatīvas šogad tiks īstenotas jau trešo gadu un šie kursi, novadā deklerētajiem cittautiešiem, ir bezmakas kā katru gadu."

Viņa teic, ka šo kuru mērķis ir nākt pretī pašvaldībā dzīvojošajiem cittautiešiem, dodot iespēju viņiem apgūt latviešu valodu, lai pilnvērtīgāk, turienes dzīvojošos nelatviešus, iesaistītu pašvaldības sabiedriskajā dzīvē.

Pēc Carnikavas novada domes pārstāves sacītā, šogad cittautiešu izglītošanai atvēlēts divreiz vairāk naudas kā pērn, proti, trīs tūkstoši eiro. Un, lai gan pašvaldība aprēķinājusi, ka par šo naudu sešu mēnešu laikā varēs apmācīt teju 20 cilvēku, visdrīzāk izglītojamo skaits būs mazāks. "Cilvēki īpaši aktīvi šiem kursiem pagaidām nepiesakās. Šobrīd par kursiem izrādījuši interesi astoņi iedzīvotāji Carnikavā un seši Kalngalē. Pašlaik strādājam pie tā, lai apzinātu tos cilvēkus, kuriem latviešu valodas apguve būtu nepieciešama," norāda Terentjeva.

Uz Carnikavas novada domes rīkotajiem kursiem latviešu valodas apguvei var pietekties cittautieši ar vai bez valodas priekšzināšanām. Novada dome pietekumus pieņem Carnikavas novada domes Klientu apkalpošanas centrā (tālr. 67993814) vai brīvā laika pavadīšanas centrā "Kadiķis" (tālr. 20232044).