30.07.2013 19:18

Pierīgu starptautiskās olimpiādēs pārstāvējis tikai siguldietis

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietis Ojārs Vilmārs Ratnieks (otrais no kreisās) no starptautiskās informātikas olimpiādes šī gada jūlijā atgriezās ar bronzas medaļu. Siguldietis Ojārs Vilmārs Ratnieks (otrais no kreisās) no starptautiskās informātikas olimpiādes šī gada jūlijā atgriezās ar bronzas medaļu. www.visc.gov.lv

2013. gadā Latvijas skolēni mūsu valsts vārdu nesuši pasaulē, sasniedzot labus rezultātus starptautiskajās olimpiādēs. Starp viņiem arī siguldietis Ojārs Vilmārs Ratnieks.

Valsts izglītības un satura centra apkopotā informācija liecina, ka šajā gadā Latvijas jaunieši piedalījušies sešās starptautiskajās olimpiādēs, galvenokārt eksaktajās zinātnēs. To dalībnieki lielākoties ir Rīgas prestižāko skolu audzēkņi, piemēram, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni. Pierīgu un savu novadu vienīgais pārstāvēja nu jau bijušais Siguldas Valsts ģimnāzijas 12. klases skolēns Ojārs Ilmārs Ratnieks.

Siguldietis piedalījās Vispasaules skolēnu informātikas olimpiādē "IOI 2013", kas jūlija vidū norisinājās Kvīnslendas Universitātē Brisbenā (Austrālija). O. V. Ratnieks tajā tika pie bronzas medaļas.

Iepriekš:
Labāko skolu reitinga augšgalā Siguldas Valsts ģimnāzija un Baldones vidusskola