10.07.2013 15:25

Labāko skolu reitinga augšgalā Siguldas Valsts ģimnāzija un Baldones vidusskola

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Apkopojot skolēnu sasniegumus olimpiādēs un centralizētajos eksāmenos, publicēts ikgadējais labāko skolu reitings. Tā augšgalā ir arī Siguldas un Baldones skolas.

Skolu reitinga apkopotāji mācību iestādes šogad sadalījuši divās kategorijās, proti, lielajās un mazajās skolās. Lielo skolu kategorijas galvgalī jau vairākus gadus nav izmaiņu, līderos ir Rīgas Valsts 1. ģimnāzija. No Pierīgas mācību iestādēm visaugstāk ir Siguldas Valsts ģimnāzija, kurai astotā vieta un 36,95 balles. Salīdzinoši līderei ir 111,68 balles, savukārt Siguldas pilsētas vidusskolai tikai 85. vieta un 1,5 balles.

No Pierīgas skolām nākamā šajā kategorijā ir Mārupes vidusskolas, kura ar 6,73 ballēm ierindojusies 46. vietā. 52. vietu ieņem Olaines 1. vidusskola, kurai piešķirtas 5,76 balles. Ar vienu balli šajā kategorijā 88. vietā ierindojās Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža.

Savukārt mazo skolu konkurencē no Pierīgas mācību iestādēm visaugstāk pakāpusies Baldones vidusskola, kurai piešķirtas 20 balles un 6. vietā šajā reitingā. 11. vietā ierindojusies Siguldas novadā esošā Allažu pamatskola, kurai 16 balles. Nedaudz zemāk, 15. vietā, ar 13,17 ballēm ierindojusies Salaspils 1. vidusskola, kurai seko Ādažu vidusskola ar 12,67 ballēm. Pieci punkti un 27. vieta tikusi Stopiņu novadā esošajai Ulbrokas vidusskolai, arī Ķekavas novada privātajai pamatskolai "Gaismas tilts 97" un Siguldas 1. pamatskolai.

33. vietā ar trim punktiem ierindojušās Garkalnes un Carnikavas vidusskolas. Savukārt 34. vieta un 2,5 balles tikušas Zaķumuižas pamatskolai, bet vietu zemāk atrodas Ikšķiles novada Tīnūžu pamatskola. Tai divas balles. Šajā kategorijā 37. vietā ierindojusies Jaunmārupes sākumskola, kurai piešķirta viena balle, bet 38. vieta un 0,5 balles – Ķekavas vidusskolai.