18.04.2015 13:54

Aptauja Sējā: Ko šopavasar esat iesējis?

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Sējā: Ko šopavasar esat iesējis? arhīvs

Viesojoties Sējā, vēlējāmies uzzināt, vai iedzīvotāji ir sava novada nosaukuma patrioti, tāpēc satiktajiem saimniekiem un saimniecēm jautājām, ko viņi jau iesējuši siltumnīcā, piemājas dārziņā vai dēstu kastē uz palodzes.

Jāzeps, pensionārs:
Mūsu ģimenē ar stādiem noņemas saimniece. Uz stiklotā balkona viņa jau ir sasējusi tomātu un citas sēklas. Mums ir arī privatizēta zemīte, kurā audzējam saknes – sīpolus, burkānus, bietes. Kartupeļus neaudzējam, jo bez kārtīga mēslojuma riktīgi kartupeļi izaugt nevar, bet, ja kūtsmēsli jāpērk, lētāk ir aiziet uz veikalu un nopirkt, nevis audzēt pašam.
Katrīna, topošā pavāre:
Šogad pirmo gadu iesēju tomātus, gurķus un papriku. Sēklas iedeva vecmamma, kura arī pamācīs, kā stādus audzēt. Mums ir lauku māja, un es būšu pavāre, tāpēc man tas ir vajadzīgs. Ēdiens no mājās audzētiem dārzeņiem ir garšīgāks, jo, pat viegli paberzējot, katram dārzenim ir sava smarža. Veikalā pirktie tikpat kā nesmaržo.
Viktors, pensionārs invalīds:
Sējā dzīvoju nesen. Neko neaudzēju, un man nav doma to darīt, jo tepat Murjāņos dzīvo mana māsa. Viņai ir zeme un divas siltumnīcas, kurās viss jau ir sasēts un dīgst. Pat bišu drava viņai ir. Braucu māsai palīgā, un viņa man iedod visu, ko vajag.
Rita, pensionāre:
Man jau ir sadīgušas tomātu un daudzu puķu sēklas. Siltumnīcā no zemes ir izlīduši redīsi, salāti un sīpollociņi. Viss ekoloģisks. Arī āboli mums ir pašiem savi. Vīrs man izaudzē arī kādu košuma krūmu.

Foto - Einārs Binders