30.12.2014 10:27

Jaungada svētku galdam: Karbonāde ar sautētu kāpostu pildījumu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Jaungada svētku galdam: Karbonāde ar sautētu kāpostu pildījumu Einārs Binders

"Sautētu kāpostu smarža latviešiem saistās ar Ziemassvētku laiku. Tradicionāli tos pasniedz ar cepeti, kas krāsnī jācep pāris stundu. Mēs sautētos kāpostus piedāvājam mazliet citādāk – iepildītus karbonādē. Šo svētku ēdienu var pagatavot divdesmit minūtēs."

Iesaka Ķekavā populārās kafejnīcas bāra "Bamba Leo" īpašniece Linda Danileviča.

Produkti

Karbonādei: 200 g cūkgaļas karbonādes, 80 g sautētu kāpostu, 80 g svaigu tomātu, 100 g "Mednieku siera", sāls, malti melnie pipari, ķiploku daiviņa, eļļa cepšanai.

Karbonādes panēšanai: ar majonēzi sajaukta ola, milti.

Salātiem: 125 g lapu salātu mikšļa.

Salātu mērcei: 20 g olīveļļas, 10 g "Franču sinepju" ar graudiņiem, 50 g svaigi spiestas citronu sulas, 50 svaigi spiestas apelsīnu sulas, 15 g medus, 20 g sojas mērces.

Dekorēšanai: puravi, grilētas sēņu cepurītes ar pikanto sieru.

Pagatavošana

Karbonādi izklapē ar gaļas āmuriņu no abām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Ierīvē ar saspiestu ķiploka daiviņu.

Uz karbonādes liek sautētos kāpostus un nomizotu, šķēlītēs sagrieztu svaigu tomātiņu. Karbonādi satin, apviļā miltos, pēc tam olas un majonēzes maisījumā un liek uz pannas sakarsētā eļļā. Cep no vienas puses apmēram piecas minūtes, pēc tam no otras puses apmēram piecas minūtes, lai ir smuki brūna. Pēc tam uguns liesmu samazina.

Pannā ielej nedaudz ūdens. Karbonādei uzber sarīvēto "Mednieku sieru". Pannai uzliek vāku un ļauj, lai karbonāde sutinās 10 minūtes.

Pagatavo salātus. Lapu salātu miksli liek bļodā. Pievieno ķiršu tomātiņus. Pārlej ar mērci, kuras sastāvdaļas pirms tam ir samaisītas. Visu rūpīgi izcilā.

Krāsnī izcep kartupeļu daiviņas. Kad tās mīkstas, pārkaisa ar garšvielām.

Pasniedzot uz šķīvja liek pildīto karbonādi, kartupeļu daiviņas un lapu salātus. Dekorē ar puravu un grilētām sēņu cepurītēm.

Labu apetīti!