30.11.2014 14:38

Recepte vakariņām: Risoto ar baravikām, kaltētiem tomātiem un sieru

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Recepte vakariņām: Risoto ar baravikām, kaltētiem tomātiem un sieru Einārs Binders

Svētdien, kad aizdedzam pirmo Adventes svecīti, uz svētku vakariņām aicināsim savus vecākus un vecvecākus, lai šajā klusajā laikā pabūtu kopā ar tuviniekiem.

Radu pulkā parasti ir arī ticīgi cilvēki, kuri šajā laikā ievēro gavēni. Garšīgu un sātīgu ēdienu, ko var pagatavot bez gaļas un zivīm, iesaka Siguldas restorāna "Fazenda" šefpavārs Pāvels Skopa.

Vajadzīgie produkti

"Arborio" rīsi, šalotes sīpoli, baltvīns, dārzeņu buljons, saldētas un kaltētas baravikas, saldais krējums, "Mascarpone" siers, cietais siers, kaltēti tomāti eļļā, baltvīna etiķis, sviests, sāls, cukurs, malti melnie pipari, spināti, pētersīļi.

Pagatavošanas gaita

Katlā izkausē mazliet sviesta, pievieno sīki sagrieztus šalotes sīpolus un apcep tos zeltaini brūnus. Pieber "Arborio" rīsus, kas ļoti labi uzsūc mitrumu, sāli un cukuru. Pārlej ar baltvīnu tik daudz, lai tas nosedz rīsus. Uz lēnas uguns tvaicē, nemitīgi maisot, līdz vīns ir izgarojis.

Rīsu masai lēnām, pa vienam kausiņam pievieno verdošu dārzeņu buljonu un turpina maisīt. Mazā šķidruma daudzumā rīsus pa pusei cep, pa pusei sautē aptuveni 25–30 minūtes.

Pēc tam katlu noceļ no uguns un rīsus izber uz plašākas virsmas, lai tie strauji atdziest un pārstāj gatavoties, jo katram rīsa graudiņam ir jābūt ar mazu kraukšķīti iekšā.

Gatavo baravikas. Katlā izkausē sviestu, liek smalkos gabaliņos sagrieztus šalotes sīpolus, sasaldētās baravikas un mazliet kaltētu baraviku. Visu sviestā apcep, pievieno mazliet baltvīna, sāls, cukura, saldo krējumu un brīdi pavāra. Pēc tam sēnēm pievieno rīsus un izmaisa. Pagaršo, vai pietiek sāls, cukura un piparu.

Katlu noņem no uguns. Rīsiem un sēnēm pievieno sīki sagrieztus spinātus un "Mascarpone" sieru.

Gatavo kaltētu tomātu salsu. Sīki sagrieztus kaltētus tomātus sajauc ar smalki sagrieztiem šalotes sīpoliem, smalki sakapātiem pētersīļiem, pievieno mazliet baltvīna etiķa, cukura un izmaisa, pielej mazliet olīveļļas.

Pasniedzot pārber ar rīvētu cieto sieru un pa virsu kārto kaltēto tomātu salsu. Dekorē ar zaļumiem.

Labu apetīti!