31.05.2013 08:27

Nedzimušus bērniņus glābs arī Madonā – instalācija "Par dzīvību" ceļo aizvien tālāk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nedzimušus bērniņus glābs arī Madonā – instalācija "Par dzīvību" ceļo aizvien tālāk Krišjānis Grantiņš

No šā gada februāra katru pirmdienu vairāk nekā 30 cilvēku liela grupa pulcējas Madonas novada sociālā dienesta telpās, lai piedalītos Krīzes grūtniecības centra organizētajās apmācībās.

Apmācību mērķis ir sagatavot brīvprātīgos konsultantus, kuri būtu gatavi iestāties par bērna dzīvības saglabāšanu, tādējādi esot līdzās sievietēm, kuras savas grūtniecības laikā dažādu apstākļu dēļ ir nonākušas krīzes situācijā. Apmācībās apskatāmās tēmas bijušas daudzpusīgas: "Dzīvības svētuma bībeliskie pamati", "Krīzes daba", "Konsultēšanas principi un prasmes", "Normāla grūtniecība un bērna attīstība".

Prieku, ka tik daudz interesentu atsaucās uzaicinājumam uz apmācībām, laikrakstam "Stars" pauž apmācību koordinatore Madonā Rudīte Kumsāre: "Īpaši priecājamies, ka nodarbības apmeklē arī četri vīrieši, tā parādot, ka bērna dzīvības saglabāšanas jautājumi neattiecas tikai uz sievietēm. Bērna dzīvība ir kopēja atbildība abiem – gan sievietei, gan vīrietim."

Tā kā apmācību pirmā daļa, kas ietver palīdzību pirmsaborta situācijā, tuvojas noslēgumam un brīvprātīgie apmācību dalībnieki – topošie konsultanti – ir gatavi iestāties par bērna dzīvības saglabāšanu, tiks uzrunāta arī plašāka sabiedrība. "Esam nolēmuši par šiem eksistenciāli svarīgajiem jautājumiem runāt ar līdzcilvēkiem, lai raisītu pārdomas ikviena cilvēka sirdī un sabiedrībā kopumā," skaidro Rudīte Kumsāre. "Esam iesaistījušies kampaņas "Par dzīvību" aktivitāšu ķēdē, un šīs kampaņas ietvaros jau vairākās Latvijas pilsētās uz ielām ir bijušas izvietotas betonā atlietas mazu bērniņu figūriņas. Tās simbolizē tos bērniņus, kuri nav varējuši uzsmaidīt šai pasaulei, jo dažādu apstākļu dēļ māmiņas no viņiem ir atteikušās."

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā – 1. jūnijā – pulksten 11 Madonā, Blaumaņa ielā pie lūgšanu kapelas, ikviens ar savu klātbūtni varēs apliecināt, ka viņš iestājas par bērna dzīvības saglabāšanu. "Neaizvērsim acis un ausis, un – galvenais – savas sirdis, domājot par dzīvības jautājumiem! Būsim klāt šīs pārsteidzoši uzrunājošās instalācijas atklāšanas pasākumā!" aicina organizatori.

Iepriekš:
Betona bērniņi aicinās izšķirties par dzīvību arī madoniešus
Betona bērniņu ceļojums sāksies Tukumā, turpināsies Spānijā

"Par dzīvību": Dzīvība sākas no ieņemšanas brīža