20.05.2013 09:54

Betona bērniņi aicinās izšķirties par dzīvību arī madoniešus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Betona bērniņi kampaņas "Par dzīvību" ietvaros pagājušā gada beigās uzrunāja Rīgas iedzīvotājus. Betona bērniņi kampaņas "Par dzīvību" ietvaros pagājušā gada beigās uzrunāja Rīgas iedzīvotājus. Rolands Bartaševics

Kampaņā "Par dzīvību" radītie 27 betona bērniņi, kuri apmeklētājus aicināja aizdomāties par tiem nedzimušajiem bērniņiem, kuru mātes izšķīrās par abortu, jūnija sākumā būs apskatāmi Madonā.

Kā stāsta Madonas novada pašvaldības sociālā dienesta sociālā darba nodaļas vadītāja Rudīte Kumisāre, betona bērniņu izstāde ir likumsakarīgs turpinājums jau pērn iesāktajām aktivitātēm. "Oktobrī kopā ar Krīzes grūtniecības centru sākām organizēt kursus. Interese bija ļoti liela. Tiem pieteicās 30 cilvēki, kas Madonā nav maz." Ap to laiku šajā pilsētā kalpošanas darbu sāka arī Jānis Diekonts, kurš ir kustības "Luterāņi dzīvībai" vadītājs Latvijā. Arī viņš iesaistās dažādās aktivitātēs, lai mudinātu cilvēkus padomāt, pirms spert radikālo solu – veikt abortu.

"Kad redzēju šīs bērniņu bildes, man gribējās viņus apsegt, lai neguļ uz auksta betona. Skatoties sažņaudzās sirds, jo instalācijas ir ļoti iespaidīgas un liek aizdomāties. Tāpēc nolēmām, ka mums tās vajag arī Madonā izstādīt," stāsta R. Kumisāre. Apvienojot spēkus pašvaldībai un vietējiem kristiešiem, jūnija sākumā divas nedēļas mazie betona bērniņi gulēs uz Blaumaņa ielas Madonā. Atklāšanas pasākums paredzēts 1. jūnijā – Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā.

"No sākuma baiļojāmies, vai tikai cilvēki nepārpratīs, jo tā ir vēlēšanu diena, taču mūsu mērķis ir atgādināt, ka tā ir bērnu tiesību aizsardzības diena," uzsver R. Kumisāre. Atklāšanas pasākums paredzēts 1. jūnijā pulksten 11, taču dažādas aktivitātes plānotas arī nākamajās divās nedēļās. "Noteikti būs informatīvā telts, kurā dalīsim mazos gumijas bērniņus, runāsimies ar cilvēkiem. Kādu vakaru noteikti rādīsim arī filmu. Mums ir ļoti daudz brīvprātīgo, kuri ir gatavi iesaistīties šajās aktivitātēs, pašlaik intensīvi plānojam, ko un kurās dienās labāk darīt," R. Kumisāre.

Jāatgādina, ka skaitlis 27 nav izvēlēts nejauši. Tieši tik jaunās māmiņas dienā izšķiras par abortu un bērniņš pasauli neierauga.

"Par dzīvību": Dzīvība sākas no ieņemšanas brīža