09.05.2013 13:10

9. maijs: bravūrība un sarkanas neļķes pie Uzvaras pieminekļa...

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
9. maijs: bravūrība un sarkanas neļķes pie Uzvaras pieminekļa... www.kasjauns.lv

9. maija pasākums pie Uzvaras pieminekļa rīta agrumā pulcēja vairākus simtus cilvēku, kas ieradušies uz pompozo ziedu nolikšanu pieminekļa pakājē.

Ziedus nolika gan Rīgas domes "Saskaņas Centra" frankcija ar mēru Nilu Ušakovu priekšgalā, gan Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, gan Eiroparlamenta deputāts Alfrēds Rubiks, gan citu agrāko post-padomju valstu un arī Ķīnas vēstnieki, raksta portāls "Kasjauns.lv".

Pēc tam maršējot ziedus lika arī veterāni, armijas tērpos ģērbušies jaunieši un pārējie sanākušie svinētāji. Noliktas tiek gan sarkanas neļķes, tulpes, narcises, gan rozes, gan dažādi ziedu vainagi, kas pamazām veido ziedu paklāju.

Uz Uzvaras pieminekļa pusi nemitīgi plūda jauni un veci cilvēki ar oranži melnām lentītēm pie krūtīm, kā arī vietējā benzīntankā redzams autobuss ar Krievijas valsts numurzīmēm, pie kura ziediem rokās pulcējas svinētāji.

Pasākums neiztika arī bez politiskās aģitācijas, jo vairāku simtu metru garumā gar Uzvaras bulvāri jaunieši tērpti vienādos T-kreklos dalīja partijas "Alternative" avīzes un laukumā pie pieminekļa tika dalītas arī skrejlapas.

Pēc ziedu nolikšanas sākās svinīgā pasākuma atklāšana ar dzejas citātiem krievu valodā un slāvu simfoniskā orķestra muzicēšanu. Laukumā pie Uzvaras pieminekļa cilvēku burzma un troksnis nemazinājās. Sanākušie cilvēki sveica cits citu gan vienkārši apskaujoties, gan dāvinot ziedus.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad svinētāju skaits gan bija mazāks, to uzmanīja ievērojami vairāk policijas un apsardzes darbinieku, taču svētku programma bija iespaidīga, un portāls "Kasjauns.lv" novēroja mašīnu plūsmu ar Krievijas karogiem ceļā uz Uzvaras pieminekli.

Bilžu galerijas no pasākuma apskatāmas šeit

Portāla "Delfi.lv" 9. maija pasākumu notikumu hronika, video ieraksti, foto galerijas un lasītāju/apmeklētāju viedokļi.

Iepriekš:
Komentārs: 9. maija priekšvakarā