29.09.2012 16:27

Kā Salaspils dome uzņēma pēkšņos viesus?

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Septembra nogalē Salaspils novadu "piespiedu kārtā" iepazina 27 ukrainieši, kuru autobuss šeit cieta smagā ceļu satiksmes negadījumā. Par laimi, tajā neviens dzīvību nezaudēja. Septembra nogalē Salaspils novadu "piespiedu kārtā" iepazina 27 ukrainieši, kuru autobuss šeit cieta smagā ceļu satiksmes negadījumā. Par laimi, tajā neviens dzīvību nezaudēja. arhīvs

Salaspilī avāriju piedzīvojusī Ukrainas sportistu grupa trešdienas rītā turpināja mājupceļu uz Ļvovu.

"Ar visiem sportistiem izveidojās ciešs un sirsnīgs kontakts. Atvadas bija patiešām emocionālas, ar asarām acīs. Jaunieši bija patiešām laimīgi, ka dodas uz mājām. Man vēl gribas pazvanīt tiem, kas atstāja savus telefonu numurus, pajautāt – kā nokļuva mājās. Bet cerams, ka ir jau galā un viss ir kārtībā," emocionāli par traģisko notikumu, kas beidzās labi, stāsta Salaspils novada domes priekšsēdētāja vietniece Malda Caune.

"Mani priecē, kad ir iespēja citiem palīdzēt. Pirmajā naktī pēc negadījuma viņi tika ievietoti Salaspils sociālajā centrā. Aizvedām ūdeni, pīrādziņus, pretsāpju zāles, daktere viņus vēlreiz apskatīja, pārbaudīja, lai nepaliek nepamanītas traumas, lai gan naktī ātrā palīdzība jau visus bija apskatījusi. Nākamajā dienā paēdinājām un sameklējām viesnīcu "Visdari", kur sportistiem uzturēties.

Ukrainas vēstnieks Latvijā 25. septembra vakarpusē apmeklēja Salaspils novada domi. Vēstniecība visu laiku darbojās līdzi un par visu bija informēta. Nepārtraukti sazinājāmies viens ar otru. Gan vēstnieks, gan mēs kontaktējāmies arī ar slimnīcām, kur gulēja cietušie.

Par izdevumu apmēriem vēl nemāku spriest, jo neviens rēķins nav saņemts. Mūsu budžetā bija paredzēta nauda ārkārtas situācijām. Sākumā pašvaldība noteikti visu segs no saviem līdzekļiem, bet vēl nav skaidrs, vai vērsīsimies Ārlietu ministrijā pēc finansiāla atbalsta. Domāju, ka summa nebūs pārāk liela."

Jau vēstīts, ka naktī uz pirmdienu Salaspils pievārtē pie autoceļa Rīga-Daugavpils, līkumā uz apvedceļa Baltezers-Saulkalne notika frontāla pasažieru autobusa un kravas automašīnas sadursme, kad autobuss nobrauca no ceļa un noslīdēja no apmēram desmit metrus augstas kraujas, taču palika uz riteņiem un neapgāzās. Negadījumā cieta abu transportlīdzekļu vadītāji un 19 autobusa pasažieri. Avārijā, par laimi, bojāgājušo nav. Kopā autobusā atradās 27 Ukrainas pilsoņi, pārsvarā 14 līdz 17 gadus vecie sportisti.