24.09.2012 17:22

Autobusa un kravas automašīnas sadursmē 21 cietušais (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Autobusa un kravas automašīnas sadursmē 21 cietušais (papildināta) www.delfi.lv

Naktī uz pirmdienu Salaspils pievārtē pie autoceļa Rīga – Daugavpils, līkumā uz apvedceļa Baltezers – Saulkalne notikusi frontāla pasažieru autobusa un kravas automašīnas sadursme.

Sadursmes rezultātā autobuss nobrauca no ceļa un noslīdēja pa apmēram desmit metrus augstu krauju, taču palika uz riteņiem un uz jumta neapgāzās. Negadījumā cieta abu transportlīdzekļu vadītāji un 19 autobusa pasažieri.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Toms Sadovskis informēja, ka autobusā atradās 27 Ukrainas pilsoņi, pārsvarā 14 – 17 gadus veci jaunieši, kuri bija atceļā uz Ļvovu no sambo sacensībām Tallinā.

Pēc negadījuma ārstniecības iestādēs nogādātas 19 personas – 12 bērni un septiņi pieaugušie. Viņu vidū ir arī abi transportlīdzekļu vadītāji – 1959. gadā dzimis Ukrainas pilsonis un 1962. gadā dzimis Polijas pilsonis. Autobusa pasažieri, kuri netika nogādāti ārstniecības iestādē, pagaidām izmitināti Salaspilī sociālā dienesta telpās.

Iepriekš Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktors Armands Ploriņš LNT raidījumā "900 sekundes" pavēstīja, ka viens no pieaugušajiem guvis smagas traumas un ievietots Gaiļezera slimnīcā. Jauniešiem savainojumi ir relatīvi vieglāki – smadzeņu satricinājumi un atslēgas kaula lūzumi.

Cietušie ievietoti Gaiļezera slimnīcā un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, bet deviņi jaunieši un viens treneris patlaban uzturas Salaspils Sabiedriskajā centrā, kur par viņiem rūpējas novada pašvaldība, novada domes priekšsēdētāja vietniece Malda Caune pastāstīja aģentūrai LETA. Novada pašvaldība visiem avārijā cietušajiem nodrošinās pusdienas, vakariņas un naktsmājas viesnīcā "Visdari" un visus izdevumus segs no domes līdzekļiem.

Sportistu veselības stāvoklim seko Ukrainas vēstniecības darbinieki, no kuriem saņemta informācija, ka drīzumā no slimnīcas tiks izrakstīti vēl četri bērni, kuri ieradīsies Salaspilī, bet trīs atrodas smagā stāvoklī slimnīcā. Vēstniecības darbinieki organizē autobusu, kas no Ukrainas atbrauks pakaļ sportistiem un nogādās viņus Ļvovā, taču paredzams, ka vēl šonakt ukraiņi uzkavēsies Salaspilī.

Lai noskaidrotu negadījuma apstākļus, VP RRP Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojā sākts kriminālprocess.

(papildināta ar 6.un 7.rindkopu)